Mannen hadde åpenbart sett seg lei på rusten på sin egen Opel. En høstkveld for to år siden dro han derfor hjem til en kvinne han visste hadde samme bilmerke. Ifølge dommen fra Nordhordland tingrett dirket han opp låsen, koblet fra tyverialarmen, startet bilen og kjørte av gårde.

Dumpet i sjøen

Deretter flyttet han to chassisplater – altså bilens unike identitet – fra sin egen Opel til den nye.

Men smaken for andres biler stoppet ikke der. I fjor sommer merket han seg en parkert BMW ute i en bydel i Bergen. Han noterte registreringsnummeret, og sjekket deretter navn på eier og adresse hos Biltilsynet.

Samme kveld oppsøkte han adressen, fant bilen og stjal den. Bilen ble senere dumpet i Austfjorden i Nordhordland.

I fjor høst byttet han en bort en Golf han selv eide mot en BMW. Ifølge dommen ble han senere klar over at BMW-en var stjålet.

Må betale 182.000

I april ble mannen pågrepet, etter at utredere i Vesta Forsikring hadde fattet mistanke og rapportert sine funn til politiet. I garasjen hans fant de BMW-en.

For dette ble mannen til syv måneders fengsel for grovt tyveri av en Opel og en BMW, grovt heleri av en annen BMW samt for å ha forfalsket chassisnummeret på Opelen.

Mannen tilsto lovbruddene, og ble dømt til syv måneders fengsel, hvorav tre måneder er betinget.

I tillegg må han punge ut med 182.000 kroner til Vesta Forsikring for BMW-en som ble skåret opp i flere deler og dumpet i sjøen.

Den andre bilen var partert så godt at politiet ikke fant identiteten på den.
Bergens Tidende
HEVET STJÅLET BIL: Deler fra to biler ble hevet fra Austfjorden i Masfjorden i april. En 31-åring erkjente å ha stjålet, strippet og dumpet den ene.
Bergens Tidende