Fredag ble han varetektsfengslet, siktet for grov narkotikakriminalitet. Politijurist Tore Johan Sørland ba om at den 23 år gamle mannen ble fengslet i fire uker, og fikk medhold både fra den siktede selv og dommeren.

Mannen ga uttrykk for at det var like greit å starte soningen. Han innrømmet skyld for å ha oppbevart narkotikaen.

Det er uklart om han selv har kjøpt narkotikaen eller om han skulle frakte den videre. Muligens har mannen nå betydelig narkotikagjeld.

— Beslagla 1,9 kilo

— Vi ba om at han ble fengslet fordi det er gjentakelsesfare. Han er dømt tidligere, blant annet for narkotikakriminalitet, og det kan heller ikke utelukkes at han skylder penger for stoffet som er beslaglagt, sier Sørland.

Det var onsdag at politiet aksjonerte mot en leilighet i Fyllingsdalen.

— Der beslagla vi 1,9 kilo hasj på rommet hans, sier Sørland.

Politiet aksjonerte som følge av tips de fikk.

— Vi vet ikke hvilken rolle han har i saken, men det er sannsynlig at andre er involvert, når det er et såpass stort parti, sier Sørland.

Dømt fem ganger

Gateverdien på stoffet ligger på rundt 200.000 kroner. Tidlig i mars i år slapp mannen ut av fengsel, etter å ha blitt dømt i desember.

Ifølge Sørland er mannen dømt fem ganger tidligere. Han ønsker ikke å opplyse hva som førte til at de aksjonerte mot mannens leilighet.

Mannens forsvarer er Egil Jordan.

— Jeg konstaterer at han har erkjent ansvar for å ha oppbevart stoffet. Hvor det kom fra og hvor det eventuelt skulle, kan jeg ikke uttale meg om, sier Jordan.