Natt til 10. desember i 2011 holdt politiet en kontroll ved Arnanipa-tunnelen. Samtidig kom det en bil fra Dale stasjon. Der hadde en mann kommet fra Oslo og gått av toget. Med seg hadde han 90 gram amfetamin og 20 gram kokain. To menn hadde kommet fra Bergen for å plukke ham opp. Sammen kjørte de tre mot Bergen og så politiet stå i Arna.

Utenfor Arnanipatunnelen holdt politiet kontroll. De stanset bilen med de tre. Den manglet nemlig nummerskilt.

— Ikke lurt

— De ble stanset da patruljen så bilen komme uten registreringsnummer foran, sier Rudolf Christoffersen.

Politiadvokaten var denne uken i retten. Der møtte den ene av mennene. 28-åringen var tiltalt for å ha oppbevart det ulovlige stoffet, ettersom han var med på turen. Han tilsto forholdet i retten.

— Man risikerer å bli stanset hvis man kjører bil uten skilt midt på natten. Da er det ikke lurt å ha narkotika i bagasjen, sier Christoffersen.

Det er ikke første gang 28-åringen blir tatt med narkotika. I 2009 ble han dømt til tre år i fengsel for alvorlig narkotikaforbrytelse.

Kunne ha ombestemt seg

Nå venter halvannet år bak murene fordi han var med på bilturen. I dommen heter det at han kom inn i saken tilfeldig og at delaktigheten ikke var planlagt. Han hadde heller ikke økonomisk vinning.

Likevel mener retten at han hadde god tid til ombestemme seg for å delta på turen. Han kjørte nemlig fra Bergen til Dale for å møte mannen som kom fra Oslo.

— Vi har hatt saker der politiet stanser folk og finner for eksempel narkotika eller tyvgods, men det hører til sjeldenhetene at folk som har store mengder narkotika i bilen, ikke har skilt på den, sier Christoffersen.

Rudolf Christoffersen var i retten denne uken i en narkotikasak. Den kom for dagen som følge av at politiet så en bil komme uten nummerskilt.
BT (ARKIV)