Ved 17.20-tiden fredag var to beboere på Karmøy ute i båt i Karmsundet. Der kom de over to unge bergensere som åpenbart hadde problemer med båten — en Bavaria 29 cabincruiser.

— De hadde fått noe i propellen, og båten drev i sundet. Ungdommene forklarte at de skulle til Bergen, men at de ikke visste veien. Båten hadde de angivelig lånt av faren til den ene. Men de hadde glemt nøkkelen, og måtte starte fartøyet med et skrujern, sier operasjonsleder Rune Hollekim ved Haugalandet og Sunnhordland politidistrikt.

Fire politipatruljer

De lokale syntes historien hørtes merkelig ut, men hjalp ungdommene til kai.

— De fikk slept cabincruiseren til en flytebrygge i Karmsundet. Guttene spurte om veien til nærmeste butikk, slik at de kunne få kjøpt noe tobakk. I mellomtiden ble politiet varslet, sier Hollekim.

Politiet rykket mannsterkt ut, med til sammen fire patruljer, en fra Karmøy og tre fra Haugesund. 16-åringene ble pågrepet. Båteieren var ikke engang klar over at båten var stjålet.

To institusjoner

Guttene er beboere på to forskjellige barnevernsinstitusjoner i Hordaland. De er godt kjent for politiet fra tidligere.

— De bodde på hotell i Haugesund fra torsdag til fredag. Vi har funnet en del gjenstander som vi mistenker kan være tyvgods, sier operasjonslederen.

De to guttene ble sittende i arresten, og var fredag kveld ennå ikke avhørt. Samtidig var representanter for institusjonene på vei til Haugesund for å ta seg av de to guttene. Båten skal ikke ha fått skader av betydning.

De to bergenserne ble tatt med en cabincruiser av denne typen - en 29 fots Bavaria - i Karmsundet. Den viste seg å være stjålet.
BAVARIA