Mix-kiosken på Møhlenpris ble lørdag ettermiddag utsatt for et ransforsøk, og politiet bevæpnet seg i jakten på de tre mennene.

Den første meldingen gikk ut på at de hadde tatt veien mot Nygårdsparken. Ikke lenge etter ble to menn pågrepet på Bystasjonen.

Vektere holdt mennene tilbake til politiet var på plass.

— De ble oppdaget da de stjal blader for 1900 kroner på Narvesen-kiosken på Bergen Storsenter. Patruljen som kom til stedet, kjente dem igjen fra etterlysningen, sier operasjonsleder Jan Steimler i Hordaland politidistrikt.

Bladene tyvene var interessert i, var 90 prosent bilblader, men også noen livsstils- og hi-fiblader.

Ikke noe utbytte

Ranerne på Møhlenpris skal ha truet betjeningen med «en pistollignende gjenstand». Bilbladtyvene oppbevarte noe politiet tror er en softgun. Derfor er de nå mistenkt for Møhlenpris-ranet, selv om de foreløpig bare er siktet for tyveri av bladene.

De to pågrepne skal være 27 og 36 år gamle. De er norske og skal ha blitt observert av senteransatte i det belastede miljøet som tidvis holder til ved Bergen Storsenter.

Ranerne skal etter det politiet opplyser ikke ha fått med seg noe utbytte. Politiet gjennomførte i går avhør av flere vitner.

Mange ran

Hele fire ran og ett ransforsøk har blitt begått i Bergen sentrum siden lørdag midnatt. Like over midnatt natt til lørdag skal to personer ha blitt ranet av to gjerningsmenn ved Bergen storsenter.

— En person er pågrepet, og siktet for dette ranet. Mannen skal avhøres, og boligen hans skal ransakes, opplyser jourhavende politiadvokat Eli Valheim.

Senere på natten skjedde det et nytt ran.

— Klokkem fem ble en mann ranet i Bergen sentrum, sier politiadvokat Helge Vigerust.

Truet med kniv i Sandviken

Lørdag formiddag ble to kvinner ranet på åpen gate i Sandviken. Her ble det meldt at raneren truet med en kniv. Politiet mistenker at samme gjerningsmann har begått begge ranene, og lette i går med hunder i nærområdet. Ingen er så langt pågrepet for disse ranene.

Med unntak av de to ranene i Sandviken, mener politiet at ingen av ranene har noe med hverandre å gjøre.