— Dette er et stort beslag, sier kontrollsjef Åge Skår ved tollvesenet på Flesland flyplass til bt.no.

Stoff for over 500.000 kr

  1. januar kom den 45 år gamle tyskeren til Bergen med kveldsflyet fra København. Han reiste alene. I magen hadde han narkotika med en gateverdi på flere hundre tusen kroner.

Normalt kan 600 gram heroin oppdelt i mindre doser omsettes på gaten for over en halv million kroner, får bt.no opplyst fra politiet.

— Jeg ønsker ikke å kommentere denne saken, men kan bekrefte på generelt grunnlag at det er tatt flere med narkotika i magen den siste tiden, sier Rune Fremstad ved narkotikaavsnittet ved Hordaland politidistrikt.

65 kuler I grensekontrollen fattet narkohunden interesse for tyskeren. Det førte til at tollerne tok mannen til side.

— I samtalen med tollerne innrømmet mannen fort at han hadde narkotika i magen, bekrefter Skår overfor bt.no.

Kontrollsjefen berømmer tollerne på jobb den kvelden for veldig bra jobbing.

Politiet tok mannen med seg til Haukeland Universitetssykehus, der magen ble røntgenfotografert. Bildet viste 65 kulter med narkotika i magesekken.

— Det er ikke ofte vi finner så mye heroin i kroppen på folk, sier Skår.

88 kuler hasj En drøy uke senere, 28. januar, gjorde tollvesenet på Flesland en ny fangst. Fra Malaga i Spania fløy en marokkansk statsborger på 27 år til Bergen. Tollerne på Flesland reagerte på flere ting og trakk mannen til side.

— Denne mannen innrømmet ikke at han hadde narkotika i magen, slik tyskeren gjorde. Men røntgenfotograferingen avdekket at han hadde 88 kuler med hasj i magen. Hele partiet veide 828 gram, sier Skår.

I KROPPEN 2: Dette er en av kulene med hasj som ble funnet i magen på en marokansk statsborger. FOTO: Politiet