Politiet slo til mot rommet på Hotell Ambassadeur natt til 10. august i år. I trappeoppgangen traff de to gutter med betydelige mengder amfetamin i lommene. Inne på rommet fant de 21-åringen som nå er dømt til ett år og tre måneders fengsel for narkotikakriminalitet.

Han hadde amfetamin i lommene og i tillegg 170 gram amfetamin i en pakke under en stol. Videre ble det beslaglagt 60 ecstasytabletter, samt narkotiske tabletter av typen Rivotril, Dolcontin, Vival, Temgesic, Sobril, Xanor, Valium, Mogadon og Rohypnol. Det ble også beslaglagt hasj på rommet.

Den arbeidsledige 21-åringen ble fratatt 7600 kroner under arrestasjonen. Pengene hadde han i lommen og i lommeboken som lå på bordet. Han hevdet at han hadde lånt pengene, men nektet å oppgi hvem han hadde lånt dem av. Pengene er nå beslaglagt av staten.

Mannen har erkjent straffskyld for å ha skaffet og oppbevart amfetaminen. Han har imidlertid benektet at han solgte stoffet. Han forklarte i retten at han tidligere ikke hadde brukt amfetamin, men at stoffet var ment til fremtidig bruk. Retten finner det likevel bevist at mannen har kjøpt og oppbevart 190 gram amfetamin, og at han har solgt deler av dette.

I retten kom det frem at tekstmeldinger til 21-åringens mobiltelefon inneholdt slanguttrykk for amfetamin, kvantumsangivelse og formuleringer som bar bud om bestilling av stoff.