Var full av narkotika.
POLITIET

Nå er tre personer dømt til flere års fengsel i Gulating lagmannsrett etter at de ble tatt av politiet i 2014. De tre er en 35 år gammel kvinne fra Sør-Amerika, og to nord-afrikanske menn på 26 og 28 år.«No, no»

4,6 kilo hasj ble funnet i kofferten.
POLITIET

Søndag 16. februar 2014 kom kvinnen og 26-åringen med tog fra Oslo til Bergen. Paret ble stanset av politiet like utenfor jernbanestasjonen i Bergen. De ble holdt under oppsikt av politiet fra de gikk av toget. Utenfor jernbanestasjonen ble de pågrepet.

En politimann forklarte i retten at kvinnen slapp kofferten og sa «no, no» og pekte på 26-åringen da de ble pågrepet.

Da politiet åpnet kofferten fant de 15.000 Rivotril-tabletter, 4,6 kilo hasj og 985 gram marihuana i en Rema 1000-pose. Begge nektet i retten for at de hadde noe med narkotikapartiet å gjøre.

Vurderer anke

15.000 piller ble funnet i kofferten.

Kvinnen ble antakelig med på turen for å gi et skinn av at de var et par i ordinært reisefølge, eller fordi hun hadde et kjæresteforhold til 26-åringen, mener lagmannsretten. Retten er klar på at hun visste at kofferten inneholdt narkotika. Selv hevder hun at hun ble med 26-åringen til Oslo for å se byen.

Nesten ett kilo.

— Min klient er uenig med dommen. Hun vurderer å anke straffeutmålingen til Høyesterett, sier Amund Bjørnsen, forsvarer for kvinnen som ble dømt til fengsel i tre år. Ett år gjøres betinget.26-åringen sa i retten at han dro til Oslo for å besøke en kjæreste. Videobilder fra Oslo S viser at han triller kofferten på vei til toget. Mannen er dømt til fengsel i 3 år og 9 måneder.

- Arbeidskrevende sak

En 28 år gammel nord-afrikaner bosatt i Bergen var mottakeren av narkotikapartiet, ifølge dommen. Han ble dømt til fengsel på 4 år og 2 måneder. Retten viser til at det var hyppig kontakt mellom de to mennenes mobiltelefoner både før og etter at politiet slo til. Begge er også dømt for narkotikatransport fra Oslo til Bergen tidligere.

— Det har vært en arbeidskrevende sak med mange motstridende forklaringer, sier politiadvokat Magne Sylta ved Hordaland politidistrikt.

«De tiltaltes forklaringer vurderer lagmannsretten som lite konsistente, og helt uten troverdighet. Det samlede bevisbilde tilsier klart at de tre tiltalte har vært involvert i ervervet og transporten av narkotikaen som ble beslaglagt», heter det i dommen.

- Noe mindre rolle

Retten mener at de to mennene er en del av et miljø som sprer narkotika i bergensområdet og fikk kvinnen til å bli med på turen. Hun er mor og har forsørgeransvaret for et barn, og hennes rolle virker noe mindre, mener retten.

— Min klient sier han er uskyldig. Når han først blir dømt, er vi fornøyd med at straffen i lagmannsretten er noe mildere enn Bergen tingretts dom, sier Johan Eide, forsvarer for 26-åringen.

Det har ikke lyktes BT å få kommentar fra 28-åringens forsvarer.