Påtalemyndigheten mener kvitteringene dokumenterer en storstilt narkotrafikk mellom Norge og Marokko.

Kvitteringene som ble funnet under en razzia 5. november i fjor, viser en jevn pengestrøm fra Bergen til flere av tiltaltes familiemedlemmer i Marokko.

Da saken mot den 36-årige mannen, som er av utenlandsk opprinnelsen, startet i Bergen byrett i går, hadde mannen store problemer med å forklare seg om det store pengebeløpet.

Tiltalte bekreftet at han hadde sendt penger ut av landet via posten, men hevdet pengene ikke hadde noe med narkopenger å gjøre.

— Jeg vet ikke hvor pengene kom fra. De ble sendt på vegne av en venn, sa han.

— En venn! kommenterte byrettsdommer Gunnar Torkildsen, som himlet med øynene for å understreke at han ikke satte mye lit til tiltaltes forklaring.

36-åringen har sittet varetektsfengslet siden november i fjor. Han er blant annet tiltalt for oppbevaring og salg av narkotika.

Påtalemyndigheten mener mannen fra 1998 til 2000 skal ha solgt narkotika for 410.000 kroner. Under razziaen 5. november i fjor tok politiet også beslag i et større parti med fleinsopp, samt en pose med sukkerbiter som inneholdt 23 brukerdoser LSD.

Tiltalte erkjente at han hadde kjøpt det store partiet med hasj i Norge.

— Jeg kjøpte hasjen for å selge den videre, sa han i retten.

36-åringen er ulovlig innvandrer i Norge. Han har skjult seg for norske myndigheter i ti år, og Utlendingsdirektoratet (UDI) har nå kommet med en utvisningsbeslutning. Mannen vil ikke bli utvist før han har sonet dommen i Norge ferdig. Aktor, statsadvokat Randi Gabrielsen, skal holde prosedyre i saken i dag.

Denne type narkoforbrytelser har en øvre strafferamme på ti år, men rettspraksis viser at tiltalte kan risikere fengsel på om lag et år. I forrige uke ble to personer dømt til to års fengsel i Gulating lagmannsrett for å ha vært i besittelse av fem kilo hasj.