Fredag kveld kom en båt inn til Vinnes i Fusa kommune.

— Det var to kvinner og to menn om bord i båten. Den var av type Uttern D55, med en 75 hesters påhengsmotor på. Alle fire personene forsvant fra stedet, men etter en stund kom en kvinne og en mann tilbake. De ble pågrepet, sier politibetjent Anders Opsal ved Fusa lensmannskontor til bt.no. - De to andre var borte vekk.

Satt i fengsel

Grunnen til at de gikk i land i Fusa, skal ha vært at de fikk problemer med båtmotoren.

Båttyvene fra Bergen satt i arresten i helgen. Kvinnen i slutten av tyveårene ble dimittert, mens den 38 år gamle mannen blir fremstilt for varetektsfengsling mandag.

Krumkakejern og hyttedo

— Båten var full av tyvegods som er tatt fra hytter. Her var det mellom annet fjernsyn, våtdrakt, svømmeføtter, dykkerutstyr, hyttedo av typen Porta Potti, fiskestenger og et krumkakejern. I tillegg er de tatt for å ha stjålet fem potteplanter fra Våge på Tysnes, forteller Opsal.

Båten var stjålet fra Fitjar natt til tirsdag. Samme sted ble også en Askeladden skjærgårdsjeep stjålet. Den ble kjørt på land i Austevoll.

— Vet dere om det er de samme tyvene?

— Det kan vel ikke utelukkes helt.

Firhjuling på baugen

Som om ikke det var nok sto det en Yamaha ATV 200 kubikker på baugen på båten.

- Vet dere hvor den kommer fra?

— De påstår de har kjøpt den av en mann de bare vet fornavnet på, men vi tviler nå litt på den historien, sier Opsal.

- Var et glansbilde

— Det var en glansbilde av en båt. Tyvene har skrapet opp båten, meislet av id-nummeret, flerret av kalesjen og ødelagt motoren, etter lensmannen forteller meg. Både jeg og fruen kvier oss til å se hvordan den nå ser ut, sier båteier Terje Flathom til bt.no.

- Hva mener du om de som stjal båten din?

— Kanskje det hadde vært en passende straff for tyvpakket at de hadde fått pusset opp båten igjen. Da under kyndig faglig veiledning, sier Flatholm.

Les også saken fra Fitjarposten: Båt stjålet på Flatholmen.