Mens moren var bortreist skal 30-åringen ha brukt barndomshjemmet som narkoreir.

Under en razzia 13. november i fjor ble det funnet hasj for over en halv million kroner. I tillegg til kofferten som inneholdt åtte kilo hasj, ble det også beslaglagt en mindre mengde med hasj i kjellerboden.

30-åringen erkjente straffskyld for hasjen som ble funnet i kjellerboden, men nektet for å ha kjennskap til kofferten.

— Jeg vet ikke hvem som kan ha plassert den der, sa 30-åringen i retten mandag.

To venner av tiltalte har tidligere sittet varetektsfengslet, siktet for medvirkning til det store hasjbeslaget. Siktelsen ble frafalt, og de er nå stevnet som vitner i saken.

Torpedoer

Tiltalte forklarte at han i flere år har tilhørt et meget kriminelt belastet miljø i Bergen, der pengeutpressing og vold var en del av hverdagen. Like før razziaen i fjor hadde 30-åringen besøk av to torpedoer fra Oslo.

— De var i Bergen for å kreve inn penger, sa han i retten. På spørsmål fra aktor om de kunne ha tilknytning til det betydelige hasjpartiet, nektet tiltale å svare på det, fordi han fryktet for å bli oppsøkt og banket opp.

I tillegg til hasjbeslaget er 30-åringen tiltalt for å ha vært i besittelse av en stjålet pistol fra KNM Tordenskjold ved Haakonsvern. Dette forholdet strekker seg tilbake til 1994.

Ammunisjon, pepperspray, pistol, stjålne sykler og datautstyr ble funnet i 29-åringens leilighet. Tiltalte erkjente straffskyld for deler av dette tyvegodset.

Postran på Bønes

29-åringen er tidligere domfelt en rekke ganger. I mars i år ble han dømt i Gulating lagmannsrett for å ha vært i besittelse av 1,5 kilo hasj. Tiltalte er også domfelt for å ha vært med på det profesjonelle postranet på Bønes postkontor i 1994.

Hittil i år har Bergen politidistrikt beslaglagt 26 kilo med hasj, mens det i fjor ble beslaglagt 20 kilo hasj.