Lørdag ved 22-tiden ble mannen i slutten av 40-årene pågrepet på Garnes i Arna. Der fant politiet 9,4 kilo hasj i bagasjerommet. Mannen hadde kjørt sin bil med stoffet fra Oslo mot Bergen.

— 19.000 brukerdoser

Tirsdag ble han varetektsfengslet i fire uker etter å ha innrømmet å ha fraktet det ulovlige stoffet mot Bergen.

— Vi mener partiet har en verdi på mellom 1,2 og 1,9 millioner kroner på gaten i Bergen. Det er hasj tilsvarende mellom 12.000 og 19.000 brukerdoser, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen.

Saken fremstår som underlig for politiet. Mannen hadde for lengst sonet ferdig en lengre dom, stiftet ny familie og var i arbeid. Lørdag ble han altså tatt med 9,4 kilo hasj i bilen.

Selv sier han turen var enestående og innrømmer kun straffansvar for å ha fraktet det store hasjpartiet mot Bergen forrige helg.

- Tok telefon, sa han var tatt

Etterforskerne tviler på at en tidligere straffedømt, som har sonet ferdig en lengre dom, fått kone, barn og fast jobb, skal ta en enkeltstående kjøretur med 9,4 kilo hasj til Bergen hvis han ikke er en del av et større nettverk.

Da han ble pågrepet, rakk han å besvare en telefon, før narkotikaen ble funnet. Han skal da ha sagt til den som ringte at han var tatt av politiet.

— Vi mener han er en del av et større nettverk og ønsker ham varetektsfengslet fordi det er fare for at beviser skal forspilles, sa politiadvokat Rudolf Christoffersen i Bergen tingrett.

Sliten og utmattet

Politiet tror han har fraktet narkotika til Bergen minst en annen gang i juni. De begrunner dette med beslag av blant annet regninger og kvitteringer. Han skal ha vært motvillig til å besvare politiets spørsmål etter at han ble tatt.

I retten ønsket heller ikke den siktede mannen å svare på ytterligere spørsmål.

— Han har sittet i politiarresten siden han ble pågrepet lørdag kveld. Det er forståelig at personer som sitter flere døgn på glattcelle, føler dette svært utmattende. Derfor er han for sliten til å svare på spørsmål, sier Ann Turid Bugge, mannens forsvarer.

- I pengeknipe

Hans forsvarer ble svært overrasket over at klienten er involvert i en større narkotikasak. Mannen opplyste at han arbeidet som sjåfør.

— Han har ikke hatt befatning med narkotika tidligere, men han har forklart at han var i pengeknipe og at han derfor tok på seg transportoppdraget, sier Bugge.