Det var den 27. september 2005 at den 39 år gamle belgiske statsborgeren ble stoppet i en bil på Paradis sammen med to andre personer. I bilen fant politiet fire gram amfetamin og en pakke med 80.000 kroner innpakket i plast.

39-åringen ønsket ikke å forklare seg, og alle tre nektet for at de kjente noe til pengene eller stoffet. Saken ble henlagt 2. januar, og 39-åringen ble sendt ut av landet.

Han ble nemlig utvist fra Norge allerede i 2004, etter å ha sonet tre år av en ni år lang narkodom fra 2001.

Ga ikke opp

Men belgieren ville ikke gi helt slipp på pengene. Den 2. mai dukker det opp et brev fra mannens advokat om at han ville ha en erstatning for varetektsfengslingen, og at han gjerne ville ha igjen de 80.000 kronene som tilhørte ham. Politiet svarte at dersom pengene virkelig viste seg å være hans, ville de gjenoppta saken grunnet nye opplysninger.

Det gikk tre måneder. Den 15. august dukket mannen opp i Oslo, og ble pågrepet og ilagt en bot på 15.000 kroner for å ha oppholdt seg i landet.

En måned senere blir han pågrepet i Oslo, med en termos fylt med 339.000 kroner i 500— og 1000-lapper.

Mahognibåter

I Bergen tingrett er mannen nå dømt for å ha oppbevart penger knyttet til narkohandel.

Mannen selv sier at pengene kommer fra mahognibåter han har kjøpt i Sverige, og pusset opp og solgt i Nederland. Fortjenesten på 30.000 euro vekslet han inn i norske kroner før han kom til Norge for å kjøpe flere båter.

Han hevdet han ble frastjålet papirene i Kristiansand, husker ikke navnet på selgerne i Sverige, og vil ikke oppgi navnet på kjøperne i Nederland. Retten ble ikke overbevist av denne historien.

De 80.000 kronene fra bilen hevder mannen tilhører en av passasjerene, og at han ville ha dem tilbake på vegne av ham.

Mannen er nå dømt til å sone fem år og seks måneder.