Det var 30. juni i fjor 27-åringen landet på Flesland. Tollerne kontrollerte mannen. Det ble klart at han hadde 32 pakker med heroin i magen, totalt 300 gram.

Ifølge dommen fra Oslo, der mannen sitter fengslet, ventet mottakerne i Bergen. Her er tre menn tatt og siktet i saken, også de er afrikanere.

Heroinen har en gateverdi på 300.000 kroner og stoffet hadde en styrkegrad på 46 prosent. Det er sterkere enn det som er vanlig.

Frykter for livet

Mannen fortalte i retten at han var uten arbeid. Moren ble syk og han dro til Gana og hentet stoffet. I retten sa han at han visste at han smuglet narkotika, men ikke hvilket stoff det var. Han fikk 1445 euro til flybillett.

Han sa at han ikke visste hvor mye penger han skulle få for å smugle stoffet, men han la ikke skjul på at det var penger som lokket. Han fortalte også at han fryktet for både sitt og morens liv etter avsløringen.

Rudolf Christoffersen var aktor i saken.

— Overfor profesjonelle aktører innen narkotikasmugling er det viktig at det reageres med strenge straffer. Fire års fengsel er i samsvar med Påtalemyndighetens påstand, sier han.

Tre andre siktet

Han forteller at mannen har tidligere søkt om asyl i Norge, men fikk avslag og ble uttransportert.

— Han benyttet denne gang et annet navn enn det han benyttet da han søkte om asyl i 2010, opplyser Christoffersen.

Ytterligere tre personer er siktet i saken. De er for tiden varetektsfengslet siktet for medvirkning til innførsel av 300 gram heroin og grovt heleri. Alle er fra Vest-Afrika. Ingen har lovlig opphold i Norge, ifølge Christoffersen.