Klokken 14.51, 30. november 2013 : Morgentoget fra Oslo nærmer seg Bergen stasjon. En mann i 40-årene reiser seg utålmodig, og går mot enden av toget.

I hånden har han en gul bag. På Arna har to spanere kommet om bord, og den ene følger etter ham.

Mens toget ruller inn på stasjonen, står spaneren og mannen i enden av toget.

Mannen er nervøs, og setter plutselig fra seg bagen. Han snur seg mot spaneren, og forteller at bagen ikke er hans.

Idet mannen går ut på perrongen, blir han arrestert.

Flere kilo amfetamin

Bagen viser seg senere å inneholde til sammen 2,9 kilo amfetamin. På togstasjonen pågripes også en annen mann i 30-årene, som venter på den reisende med bagen.

Etter ytterligere spaning i Oslo de påfølgende dagene, pågriper politiet en tredje person, også han i 30-årene.

Tre menn dømt

I leiligheten hans finner politiet nærmere 250 gram amfetamin. Ved ransaking av en annen leilighet som tilhører samme mann, finner politiet 14.800 kroner i kontanter. 14 måneder senere er alle tre dømt i Bergen tingrett.

De hadde i forkant av rettsaken avgitt ulike forklaringer for omstendighetene for narkotikatransporten og deres roller i dette.

Retten finner det likevel bevist at de to som sist ble pågrepet har oppbevart stoffet i Oslo. Beviser i form av datatrafikk, viser at de har hatt mye kontakt månedene før pågripelsene.

Fire års fengsel

Mannen pågrepet i Oslo må nå sone fire års fengsel og får inndratt 14.800 kroner, som politiet mener stammer fra narkotikasalg.

For mannen som foretok fraktingen av stoffet, venter to og et halvt år i fengsel, mens den tredje er dømt til tre år og fire måneder i fengsel samt inndragelse av 20.350 kroner.