Den ville kjøringen skjedde på riksvei 561 ved Ågotnes i Fjell kommune.

— En UP-patrulje som var ute på veien oppdaget råkjøringen, og farten ble målt til 151 kilometer i timen i 80-sonen. Det er svært alvorlig, og kvalifiserer normalt til ubetinget fengsel, sier operasjonsleder Erik Hole ved Hordaland politidistrikt.

UP stanset bilen, og føreren samtykket til beslag av førerkortet på stedet. Han blir anmeldt.

UP aktiv

Hole sier at UP driver hyppige kontroller ute på veiene for tiden. Derfor bør bilistene trø forsiktig på gasspedalen og holde fartsgrensen. Hvis ikke risikerer de å bli tatt. I tillegg til råkjøreren på Ågotnes tok UP i natt to andre bilførere for overtredelser i bergensområdet.

Like før midnatt målte en UP-patrulje farten til en bil ved Fjell til 77 kilometer i timen i 50-sonen. Bilen ble stanset og føreren, en mann tidlig i tyveårene, fikk førerkortet beslaglagt. Også han blir anmeldt.

Tatt med narkotika

Ved Tertnes ble en annen bil stanset litt før midnatt av en UP-patrulje. Der viste det seg at føreren ikke hadde gyldig førerkort, og det ble dessuten funnet mindre mengder narkotika. Bilen ble avskiltet, og også denne bilføreren vil bli anmeldt.

Flere førerkortbeslag

I en fartskontroll på Byrkjelo i Gloppen i Sogn og Fjordane mistet også en mann førerkortet ved totiden i natt. UP målte bilens fart til 77 kilometer i timen i 50-sonen.

En halv time senere skjedde det samme i Stryn sentrum. Der ble en mann i tyveårene tatt for å kjøre med en fart på 82 kilometer i timen i 50-sonen.

I Flora fikk en mann forenklet forelegg etter å ha fått målt gjennomsnittsfarten til 89 kilometer i timen mellom Helgøy og Brandsøy, en strekning der fartsgrensen er 80.

I Sogndal ga politiet forenklet forelegg til en bilfører som ble tatt med to passasjerer for mange i bilen litt før klokken tre i natt.