En mann avafrikansk opprinnelse som ble pågrepet etter en væpnet politiaksjon på Landås iBergen lørdag kveld, er nå løslatt.

Legemsfornærmelse

Han er siktetfor legemsfornærmelse mot en kvinne i en leilighet i Hagerups vei, opplyserjourhavende jurist Rune Malt i Hordaland politidistrikt.

— Hvadet ender med, blir en sak for påtalemakten, sier Malt.Mannen i 20-årene skal hasparket en tidligere samboer og forsøkt å kaste en PC på henne. Dessuten var stemningen detpolitijuristen beskriver som «generelt aggressiv».

Kvinnen gjorde anskrik med bevegelser somtydet på at gjesten var bevæpnet. Naboer så opptrinnet og varslet politiet.

— Damen hadde babyen på armen. Hun hamret på ruten og ropte om hjelp. Hun signaliserte en pistol med fingrene, sier Christer Sørensen som varslet politiet.

Men politiet sier at begge parter har avkreftet at det var våpen involvert, og de har heller ikke gjort noe funn verken på mannen eller i leiligheten.

Smilte og lo da han ble tatt

Offer ogfornærmede er et tidligere samboerpar, og konflikten oppsto under samvær medbarn.

Mannen stakk frastedet og ble senere pågrepet ved den nedlagte bensinstasjonen ved Tveitavannet - mens han smilte og lo, ifølge et vitne.

Politiet rykketut med våpen, visir, hjelmer og skuddsikre vester. Minst åtte politifolk inkluderthundepatruljen var med på aksjonen.

Mannen harnoen mindre saker på rullebladet, men Malt sier at de ikke vilfå noen betydning i denne sammenhengen.