— Mannen ble tatt i 178 km/t i 80-sonen, opplyser operasjonsleder Ragnar Lyssand ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

27-åringen ble tatt i en fartskontroll ved Lianakketunnelen på riksvei 555 på Laksevåg klokken 22.17 mandag kveld. Motorsyklisten kom østfra i retning mot sentrum.

Han mistet lappen på stedet og risikerer nå fengselsstraff etter råkjøringen.

Ekstremt og uansvarlig

— Jeg har ikke vært ute for hurtigere kjøring. Dette er det raskeste vi har målt i Hordaland. Det er ekstremt og helt uansvarlig, sier leder for trafikkseksjonen Arvid Ask, ved Bergen sentrum politistasjon.

Råkjøreren kjørte en tung motorsykkel av merke Ducati.

Motorsykkelføreren selv mener han kjørt noe saktere. Til politiet skal han ha sagt at han trodde han kjørte rundt 150 km/t.

For gammel til valpefakter

— Mannen er så gammel, at han burde ha fått kjørt av seg de verste valpefaktene. Dersom det var en 18-åring ville det selvsagt vært like gale, men da kunne en til en viss grad forstå det som et øyeblikks ungdommelig ubetenksomhet, sier Arvid Ask.

Politiet ønsker ikke å offentliggjøre oversikt over de verste råkjørerne. De vil ikke at det skal bli en konkurranse mellom folk om å ha fartsrekorder.

20 fikk forelegg

Grensen for å få fengselsstraff etter råkjøring i en 80-sone går normalt ved 131 km/t. Grensen for å miste førerkortet i 80-sonen går ved 116 km/t.

— Ingen andre mistet lappen i løpet av kontrollen, men 20 personen fikk forelegg for høy fart, sier Lyssand.

Nest høyeste farten som ble målt var 110 km/t i 80-sonen.

BERGENS VERSTE: - 178 km/t på motorsykkel er både ekstremt og uansvarlig. Det er den høyeste hastigheten vi har tatt noen i her i Bergen, sier avdelingssjef Arvid Ask til bt.no.
Arkivfoto: Arne Nilsen