For en drøy måned siden ble en 29 år gammel kvinne overfalt og voldtatt på vei gjennom gangtunnelen under Haukeland sykehus.

— Klokken 10.30 i dag pågrep vi en 23 år gammel bergenser i Sverige, sier politioverbetjent Tove Lian Mathiesen ved Hordaland politidistrikt til btv.

Bakgrunn for pågripelsen er DNA-treff.

- Usigelig lettet Mannen beskrives som en tidligere kjenning av politiet, men det er ukjent hva han skal ha vært innblandet i.

Mannen sitter nå i svensk varetekt, og vil bli begjært utlevert til Norge med det første.

— Kvinnen er usigelig glad for pågripelsen, sier Lian Mathiesen.

Det var overvåkingsbilder av en bil som satte politiet på svenskesporet. Gjennom sjekk i autopass-systemet sporet etterforskerne opp kjøreruten.

Politiet mener også 23-åringen var involvert i en blotte-episode ved Haukeland pasienthotell samme helgen som voldtekten fant sted.

Hjelp av forbipasserende

Den 29 år gamle kvinnen var på vei hjem en søndag morgen da hun vurderte om hun skulle våge seg inn i gangtunnelen. Hun har forklart til politiet at hun stolte på at det var trygt å ta gangveien under Haukeland sykehus fordi et skilt ved inngangen til tunnelen sa at den er videoovervåket.

Tryggheten viste seg å være falsk. Et stykke inn i tunnelen skal en mann brutalt ha overfalt henne bakfra og voldtatt henne. Og det finnes ingen film av overgrepet. Det er ikke noe kamera i tunnelen.

Da kvinnen kom seg ut av tunnelen etter den rystende opplevelsen søndag, ble hun tatt hånd om av en tilfeldig forbipasserende. Han kontaktet politiet, som plukket opp kvinnen og tok henne med til voldtektsmottaket på Legevakten.

— Hun var veldig oppskaket etter det hun hadde vært utsatt for, men hun får oppfølging og hjelp fra voldtektsmottaket, sier Lian Mathiesen.

SPERRET: Politiet sperret av gangtunnelen under Haukeland sykehus, der en kvinne skal ha blitt overfalt søndag morgen. Foto: Vegar Valde
Vegar Valde