Et øyenvitne observerte den dramatiske flukten i Nygårdsgaten. Mannen hoppet fra andre etasje da politiet prøvde å pågripe ham.

— Han klatret ut, hoppet ned og sprang mot Grieghallen. Der gled han og falt på steinene. Han mistet to kniver. Politiet pågrep ham der, sier vitnet til bt.no.

Mistenkt for tyveriraid

Ifølge politiet skal han ha hatt minst en kniv på seg da han ble pågrepet cirka klokken 13.10.

Den 42 år gamle kjenningen av politiet er siktet for å ha begått flere innbrudd i løpet av dagen. Klokken 11.50 fikk politiet melding om at en mann hadde tatt seg ned i kjelleren på kafeen Moliére i Engen.

— Han tok vesken til en av de ansatte. Han fikk også med seg fredagens dagsomsetning, sier operasjonsleder Ole Geir Magnussen til bt.no.

Ifølge Trym Årfløy, daglig leder ved Moliere, var det ikke penger tyven fikk med seg, men en mobiltelefon og noen vinflasker.

— Alt har kommet til rette nå, sier Årfløy.

Flere forsøk

Et kvarter senere fikk politiet rapport om tyveri fra en leilighet i Sverres gate.

— Vi tror det kan være samme mann, sier Magnussen.

42-åringen er siktet for begge disse forholdene.

I dag tidlig fikk politiet beskjed om at det hadde vært innbuddsforsøk i klesbutikken Pepper på hjørnet av Nygårdsgaten og Christies gate.

Også dette kan være samme mann, mener politiet.

— Han hadde langt, mørkt hår, sier Magnussen.

Kan bli fengslet

Politiet konfiskerte en pose som mannen kastet fra seg. Ved første kikk så den ikke ut til å inneholde noe av tyvegodset.

Utenfor Wesselstuen fant politiet også en sykkel som mannen skal ha satt fra seg. Han er siktet for tyveri av denne også.

Nå sitter mannen i politiets varetekt. Jourhavende jurist Ivar Abrahamsen sier at han vil de vurderer å fremstille ham for varetektsfengsling mandag.

2211-tipser
HOPPET: Fra denne betongkanten hoppet mannen ned og unnslapp politiet i første omgang. Politiet beslaglegger en pose han slengte fra seg.
CHRISTIAN LURA
BESTJÅLET: En tyv tok seg inn i kjelleren på denne kafeen i Engen.
CHRISTIAN LURA
FORSØK: En tyv skal ha forsøkt å ta seg inn i denne butikken.
CHRISTIAN LURA