HELGE SVELA

PÅL MØRK

67-åringen ble pågrepet i sitt eget hjem i Pattaya tirsdag kveld.

Da hadde thailandsk politi jaktet på den tidligere dømte 67-åringen siden han i april ble utpekt som sex-kunde av en 12 år gammel gutt.

En ny anmeldelse ledet til pågripelsen.

– En gutt på 14 år har anmeldt den norske mannen for seksuelt misbruk, og vi tror det er etter påtrykk fra sine foreldre. Det er denne anmeldelsen som førte til at vi kunne arrestere nordmannen, forteller politiinspektør Thaweep.

Politiet frykter nå at 67-åringen kan ha forgrepet seg på en rekke mindreårige gutter.

– Vi vet ikke hvor mange unge gutter han har hatt et seksuelt forhold til, men vi frykter det kan være flere titalls. Han har tydeligvis skaffet seg nye gutter hele tiden, sier politiinspektør Thaweep i Pattaya.

Den 67 år gamle ungdomsskolelæreren har tidligere innrømmet at han er pedofil.

Jobbet på homsebarer

67-åringen har oppholdt seg i Thailand i lang tid, og skal ifølge politiet ha plukket opp mindreårige på homsebarer i Pattaya.

– Vi tror han kan ha forbrutt seg på gutter helt ned til 12-13 årsalderen. Disse arbeider ulovlig på homsebarene, opplyser Thaweep.

Thailand har innført nulltoleranse på pedofili, og politiet svært alvorlig på saken.

– Thailandske myndigheter har det siste tiåret brukt betydelige ressurser på å kvitte seg med pedofilistempelet, og i verste fall kan mannen sitte resten av sitt liv i et thailandsk fengsel, sier Thaweep.

67-åringen sitter nå varetektsfengslet.

– Ambassaden i Thailand er i ferd med å jobbe med saken, sier kommunikasjonsrådgiver Anders Rikter i Utenriksdepartementet.