— Politiet ser svært alvorlig på saken siden fornærmede både er mindreårig og psykisk utviklingshemmet, sier politiadvokat Trond Eide til Bergens Tidende.

Den 53 år gamle rengjøringsassistenten ble i går løslatt etter en natt i politiarresten. Han nekter straffskyld.

— Min klient mener kamerabildene dokumenterer hans versjon av saken., sier forsvarer Roar Vegsund.

Klærne i uorden

Torsdag i forrige uke var den utviklingshemmede jenten på et kjøpesenter i Bergen. Etter et besøk på toalettet, reagerte jentens mor på at datterens klær var i uorden. 14-åringen skal ha gitt uttrykk for at en mann hadde forgrepet seg på henne. Moren kontaktet da politiet.

Etterforskerne oppdaget at et kjøpesenterets overvåkingskamera var rettet mot dodørene. Bildene viste at både jenten og en ukjent mann oppholdt seg sammen på dametoalettet i flere minutter.

Tirsdag identifiserte ansatte ved kjøpesenteret mannen som deres egen rengjøringsassistent. Han ble pågrepet samme kveld, siktet for å ha utnyttet 14-åringen seksuelt.

- Byttet bosspose

Den 53 år gamle mannen skal ikke være domfelt for liknende forhold tidligere. I politiavhør innrømmet han å ha truffet jenten inne på dametoalettet, men nektet for å ha tatt kontakt med henne, forteller forsvarer Roar Vegsund.

53-åringen ble løslatt i går ettermiddag. Politiet vil de neste dagene avhøre kunder som var innom eller i nærheten av kjøpesenterets toaletter på det aktuelle tidspunktet.

Den 14 år gamle jenten vil nå få oppnevnt bistandsadvokat.

— Vi ønsker å få gjennomført et dommeravhør av jenten så fort som mulig, sier politiadvokat Trond Eide.