To gutter og en jente ble oppdaget av vektere på Galleri-toalettet i 18-tiden mandag kveld, mistenkt for å drive med ulovligheter.

— Ungdommene firsprang nedover rulletrappene, forteller vitner fra femte etasje på Galleriet.

— Nede i første etasje ble de fakket av vekterne etter et basketak, forteller Geir Kaland, senterleder på kjøpesenteret Galleriet i Bergen.

Mange politibiler kom til stedet for å ta seg av og pågripe de tre.

- Narkotikasalg

- Det er tre stykker som er pågrepet på grunn av mistanke om kjøp og salg av narkotika. Det var snakk om noen få gram. Vi får avhøre dem først, så får vi se hva som skjer videre, sier jourhavende jurist Katharina Fenc Nesse i Hordaland politidistrikt.

Klokken 18.56 fikk politiet på nytt melding om bråk på Galleriet. Denne gang var det to gjenger som hadde røket i tottene på hverandre.

— Vi vet ikke om det er sammenheng mellom de to episodene ennå, sier Kjell-Tore Aarnæs, operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt.

Gjengslagsmål

Ti til tyve tenåringer var involvert i gjengslagsmålet som foregikk både inne og utenfor Galleriet. Politiet jobber nå med å få oversikt over hva som har skjedd, og har foreløpig pågrepet en. Både politiet og senterleder Kaland sier at ungdomsgjenger har vært et problem ved Galleri-området i det siste.

— Det er to grupperinger som har blitt aktive, dette er noe nytt for oss og vi har ekstra fokus på det for tiden, sier Kaland. Han har heller ikke hatt store problem med dealing inne på senteret før.

— Det er trist at det skal være slik, sier han.

PÅGREPET: I 18-tiden mandag kveld ble tre ungdommmer pågrepet av politiet ved Galleriet i Bergen. De er mistenkt for narko-dealing.
Solfrid Torvund