— Nå som de er tatt, vet jeg iallfall at de ikke kommer igjen. Trøsten får være at vi kan få litt fred, få nattesøvnen tilbake, sier daglig leder Svein Lohne til bt.no.

Sjokk-innbruddet skjedde natt til fredag 16. juli i år, og de maskerte mennene visste akkurat hva de gikk etter.

De brøt seg rett inn i skuffene med de mest verdifulle varene. I løpet av fem minutter røsket de med seg gull- og diamantvarer for et syvsifret beløp.

Fire menn pågrepet

  • Tre rumenere og en svensk-rumener er pågrepet i forbindelse med dette tyveriet, sier politioverbetjent Johannes Råen i MVK Hordaland, politiets nyopprettede gruppe i kampen mot mobile vinningskriminelle.

Han opplyser at de fire som nå er siktet ble arrestert i Gudbrandsdalen fredag, og fremstilt for varetektsfengsling i Bergen i dag.

Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører.

— Jeg kan derfor ikke kommentere saken, ut over at min klient ikke erkjenner straffskyld, sier advokat Jannicke Keller-Fløystad, som forsvarer én av de siktede.

Det har ikke lyktes bt.no å komme i kontakt med de tre andre forsvarerne.

Tatt ved en tilfeldighet

Pågripelsen av de fire skjedde egentlig ved en tilfeldighet, i en trafikkontroll. Gudbrandsdalen-politiet så at én av mennene i bilen var identisk med den ene etterlyste etter gullsmedtyveriet i Bergen.

I tillegg var det tre andre i bilen. Ifølge Råen mistenkes én av de tre for å ha med Lohne-tyveriet å gjøre, mens de to andre knyttes til andre kriminelle forhold.

— Jeg har visst en stund at politiet hadde noen i kikkerten. Det er flott at de prioriterer dette - og at de klarer å ta dem. Men et annet problem er å få tak i tingene som er mine, sier Stein Lohne.

De stjålne varene er nemlig ikke kommet til rette.

— Det sitter folk på toppen som får andre til å gjøre innbruddene, tror Lohne.

Tror flere er involvert

Politioverbetjent Råen utelukker ikke at flere kan ha vært med på det grove tyveriet, der verdien av det forsvunne anslås til 1,2 millioner kroner.

— Vi har mistanke om flere involverte, mer vil jeg ikke si, sier Råen.

De fire er også siktet for et forhold i Sarpsborg, det gjaldt forsøk på innbrudd i et butikksenter.

— Vi antar de var ute etter gull, der også, sier Råen.