— Vi regner nå saken som oppklart, sier lensmann Norvald Visnes ved Fana lensmannskontor til BT.

Det var tekniske spor som ledet politiet til den siktede mannen. Han skal ha tilknytning til en gruppe foreldre som de siste månedene har drevet til dels kraftig sjikanering av barnevernet.

Skaper bekymring

Foreldrene mener seg urettferdig behandlet av barnevernstjenesten. Etter det BT erfarer skal gruppen ha tilslutning fra flere steder i landet. Deres fremgangsmåter har skapt bekymring i barnevernstjenesten.

Da de alvorlige truslene ble fremsatt, tok politiet saken svært alvorlig. Nå mener de å ha funnet frem til den skyldige.

— En drapstrussel ble ringt hjem til kvinnen. I tillegg ble det sendt en faks som inneholdt trusler. Vi mener mannen står bak begge deler, sier Visnes.

Marerittet for den kvinnelige sosialarbeideren startet tidlig i mars. Da ble det ringt inn en trussel via tipstelefonen til Bergensavisen. Meldingen var klar: Kommunehuset på Nesttun skulle sprenges i luften.

Få dager senere kom trusseltelefonen hjem til henne. Truslene var konkrete. Det ble også sendt en faks med trusler til barnevernskontoret i bydelen.

Måtte leve i skjul

Truslene ble vurdert som så alvorlige og direkte at kvinnen valgte å flytte hjemmefra.

— Jeg er tidligere blitt truet på livet, men har alltid klart å snakke meg fra det. Nå vet jeg ikke engang hvem som står bak truslene, uttalte kvinnen til BT mens hun levde i skjul.

Politiet ser truslene i sammenheng med en konkret sak som har vært behandlet i Fana bydel. Visnes ønsker ikke å gå inn på hva den inneholder.

— Vi har hatt mannen inne til avhør. Jeg vil ikke gå inn på hva som er kommet frem. Saken sendes nå over til jurist for påtaleavgjørelse, sier Visnes.

— Dette dreier seg om svært alvorlige trusler som vi overhodet ikke kan akseptere, sier lensmannen.

Den trusselutsatte barnevernslederen var i går ikke tilgjengelig for kommentar overfor BT.