En mann i 40-årene ble klokken 11.40 onsdag pågrepet i sin bolig i Bergen, mistenkt for å stå bak bombetruslene som onsdag morgen ble ringt inn mot et AirBaltic-fly på Flesland.

— Pågripelsen gikk etter det jeg vet rolig for seg. Vi har knyttet ham til saken gjennom oppringninger fra et bestemt telefonnummer. Han har gitt en foreløpig forklaring hvor han knytter seg til saken, sier politiadvokat Liv Giertsen ved Bergen sør politistasjon.

Avhøres

Mannen sitter onsdag ettermiddag i avhør. Han skal foreløpig ikke ha fått oppnevnt noen forsvarer.

— Så langt er vi ikke kjent med noe motiv for truslene, sier Giertsen.

Hun vil ta stilling til om mannen skal fremstilles for varetektsfengsling etter at avhørene av ham er avsluttet.

— Slik det ser ut nå, er det ikke noen gjentakelsesfare. Det er gjennomført en meget effektiv etterforskning i løpet av dagen. Så de bevis det er hensiktsmessig å sikre, er langt på vei sikret allerede. Om det likevel er aktuelt å be om varetektsfengsling på bakgrunn av bevisforspillelsesfare, må vi se på etter avhørene, sier politiadvokaten.

Politiet ble varslet om saken litt før klokken 6 onsdag morgen. Bombetrusselen var rettet mot et AirBaltic-fly som skulle ta av i retning Riga klokken 06.40.

Ringte flere ganger

Etter det bt.no kjenner til ringte en mann flere ganger til politiet og kom med bombetrusler mot flyet til Riga. Den første telefonen kom klokken 05.44.

Det ble slått full alarm, og politi og brannvesen rykket ut til flyplassen.

— Vi stengte all trafikk en liten periode, men det er nå ordinær drift, sa lufthavnsjef Adelheid Nes til BT onsdag morgen.

Stengningen av flyplassen fikk ingen større konsekvenser for flytrafikken, siden det var lite trafikk i de minuttene flyplassen måtte stenge.

Riga-flyet ble gjennomsøkt av politiet, uten at det ble gjort mistenkelige funn. Flyet fikk ny avgangstid klokken 14.20.