Det har pågått en politiaksjon i Bergen sentrum torsdag ettermiddag.

— Ringte inn trussel

— Politiet fikk meldingen om bombetrusselen klokken 12.30. Den var rettet mot et Nav-kontor. Vi har hatt folk ute i flere timer og oppsøkt en del adresser på jakt etter mannen, sier operasjonsleder Ronny Lentfør i Hordaland politidistrikt.

Ifølge jourhavende jurist Harald Bilberg fikk Nav en telefon tidligere i dag, der de ble truet. De meldte fra til politiet og ga dem telefonnummeret det ble ringt fra.

- Tredje trussel mot Nav

— Ut fra nummeret ble det raskt klart for oss hvem vi var på jakt etter. Det er nemlig ikke første gang den aktuelle personen siktes for trusler mot Nav. Mannen skal møte i retten i neste uke for tilsvarende forhold. Han er tiltalt for trusler mot Nav i fjor, og han gjorde det samme i november i år, sier Bilberg.

Han forteller at pågripelsen var udramatisk.

— Men det var en betydelig aksjon som koster samfunnet mye. Dessuten sprer han frykt hos Nav-ansatte ved en slik adferd. Dette vil vi ha slutt på, sier Bilberg.

Vurderer helsen

Bevæpnet politi rykket ut til Nav-kontoret like sør for Bergen sentrum og holdt vakt mens det ble evakuert. Samtidig var andre politifolk på jakt etter 31-åringen.

— Vi kommer til å vurdere hans helsetilstand og se om han skal fremstilles for varetektsfengsling eller om han har behov for helsebistand, sier Bilberg.

Han opplyser at politiet så langt ikke har funnet våpen eller bomber.

Følger opp ansatte

Frode Storvik er strategisk rådgiver i Nav.

— Nav Årstad mottok en bombetrussel. Politiet håndterer saken videre til forholdene er klarlagt, skriver han i en tekstmelding til bt.no.

- Hvordan ble de ansatte ivaretatt?

— De har vært samlet i dag for en statusoppdatering av situasjonen og fått mulighet til å snakke ut om hendelsen. Reaksjonene er nok ulike. Vi kobler inn bedriftshelsetjenesten fredag og møtes fredag.