Mannen ble pågrepet onsdag morgen etter at det på nytt brant i den lille bygden i Hardanger. Denne gangen brant det i en låve som tilhører den samme familien som har fått brent ned et hus under bygging to ganger siden juni. Mannen satt i avhør på Odda lensmannskontor onsdag kveld.

Familien på gården ble vekket av brannvarsleren i låven, som var koblet til anlegget i bolighuset.

OPPRYDNING: Oddbjørn Djønno jobbet tirsdag formiddag med å få dyrene sine ut av låven som begynte å brenne i natt.

— Jeg er glad jeg hadde den brannvarsleren, sier Oddbjørn Djønno. Han ønsker ikke å kommentere den siste utviklingen i saken ut over det.

Observerte person

— Politiet fikk varsel om at det brant i en låvebygning i natt. Personene på gården fikk slukket brannen, men hadde observert en person i nærheten. Basert på dette gikk vi til pågripelse av mannen klokken 05.45 i dag tidlig, sier politioverbetjent Bjørn Inge Aarsand ved Hardanger lensmannskontor. Mannen ble transportert til Odda, hvor han satt i avhør onsdag kveld.

— Avhøret av den pågrepne er i gang og vil fortsette utover kvelden. Hva som kommer ut av avhøret vil jeg først kunne kommentere torsdag, sier Aarsand.

Det er foreløpig ikke skrevet noen formell siktelse i saken.

— Vi har ikke tatt stilling til om mannen vil bli siktet for befatning med alle brannene på stedet, sier Arsand.

Aksjonerte

Aarsand opplyser at folket på gården fikk mistanke da de observerte en mann nedenfor eiendommen i forbindelse med at de slukket brannen i låven. Da var klokken mellom klokken 4 og 5 i natt.

TATT: Etter at det dette huset brente ned to ganger var politiet sikre på at en brannstifter gikk løs på Djønno i Hardanger. Nå er en 50-åring pågrepet for ildspåsettelse.
RUNE SÆVIG
FØRSTE GANG: Den 4.juni brant kårhuset som var under bygging ned på Djønno. To naust som stod ved siden ble også tatt av flammene.

— De gikk etter mannen og konfronterte han med branntilløpet. Basert på det som kommer i frem i samtalen og andre opplysninger politiet sitter inne med, besluttet vi å aksjonere. Det ble sendt patruljer fra Voss, Bergen og Odda. Deretter ble mannen pågrepet i sitt hjem på Djønno. Vi setter nattens branntilløp og pågripelsen i sammenheng med de andre brannene, uten at jeg kan kommentere det ytterligere, sier Bjørn Inge Aarsand.- Kan du si noe mer om mannen ?

— Han er bosatt på Djønno. Det er en person politiet kjenner fra før. Men han har i forbindelse med de tidligere brannene bare hatt status som vitne til liks med mange andre, sier politioverbetjent Bjørn Inge Aarsand.

Hjemsøkt av brann

Branntilløpet i natt var den tredje brannen som rammer samme familie siden juni i år. En søskenflokk har drevet bygging av nytt kårhus på gården der deres mor skulle flytte inn. Den 4. juni brant nybygget ned til grunnen. Det ble besluttet gjenoppbygging, men sist fredag brant nybygget ned på nytt.

— Jeg er sikker på at dette må være påsatt, sa en av søsknene Oddbjørn Djønne, i forbindelse med at det på nytt brant i det nybygde kårhuset. Brannen var under etterforskning da meldingen kom i natt om at det på nytt brente i det lille lokalsamfunnet.