Mannen ble pågrepet i Bergen sentrum ved 19-tiden tirsdag kveld, opplyser Siri Doksæter, leder for tyveriavsnittet ved Bergen sentrum politistasjon.

— Etterlysningsbildene ga god effekt. Bildene ble selvfølgelig også distribuert internt på politihuset, og tirsdag ettermiddag var det en av våre polititjenestemenn som mente å kjenne igjen 29-åringen, sier Doksæter.

29-åringen, som Doksæter betegner som en kjenning av politiet, ble pågrepet i Bergen sentrum kl 19 tirsdag kveld. Så langt Doksæter kjenner til, har han ikke tidligere vært involvert i ransepisoder. Mannen skal være fra Bergen.

— Hadde han noe av utbyttet på seg?

— Nei.

— Hva gjør dere videre?

— Mannen skal nå i avhør, og da regner vi med å få avklart mye.

Fant sokk

En storstilt politijakt ble satt i verk etter ranet i Ytre Sandviken tirsdag morgen.

Etter få timer sendte politiet ut bilder og video tatt av overvåkningskameraer i området. Raneren var lett å identifisere ut fra bildene, og politiet ba om bistand fra publikum.

Et annet spor var en sokk som er funnet på Norges Handelshøyskole (NHH) i Sandviken. Raneren var maskert med en strømpe over hodet og et palestinaskjerf.

Truet til seg penger

  • Sokken kan ha blitt brukt i ranet. Den er fersk og ligger på rett plass i forhold til vitneobservasjoner, sier politiet innsatsleder Gustav Landro.

Politiet fant strømpen like ved åstedet. Den vil bli undersøkt for DNA-spor.

Det var i 9-tiden tirsdag morgen at en maskert mann gikk inn på 7-Eleven i Helleveien i Sandviken. Han truet til seg noen penger, før han forsvant.

— Han har gått ut igjen på motsatt side og forsvunnet her oppe i området. Vi har gode observasjoner på retnigen han har tatt, sier Landro.

Hadde palestinaskjerf

Ranet ved NHH i Sandviken ble meldt klokken 09.18 tirsdag morgen. Butikken ble sperret av, og store politistyrker har lett etter raneren i området. Politiets kriminalteknikere er også på plass for å undersøke spor.

— En mann truet til seg noen penger, opplyser operasjonsleder Frode Kolltveit i Hordaland politidistrikt.

Det har ikke kommet frem noe som tyder på at raneren truet med et våpen eller en våpenlignende gjenstand.

Politiet har gitt ut følgende signalement av raneren:

  • Cirka 175-180 cm høy
  • Lys i huden
  • Kraftig mørkt hår
  • Sort hettegenser
  • Palestinaskjerf
  • Mørkebrune bukser
  • Sorte skinnsko.
  • Bar på en sort skinnveske.Politiet ber vitner til hendelsen og alle som kan ha tips i saken eller gjenkjenner gjerningsmannen om å ta kontakt på telefon 958 58 963 eller 555 56 000.

POLITIET
Erlend Langeland Haugen
Erlend Langeland Haugen
Erlend Langeland Haugen