Klokken halv fire, natt til søndag, tok 20-åringen bosatt i Loddefjord frem luftpistolen, ifølge politiet. Med den truet han en ung kvinne til å ta ut penger fra en minibank midt på Torgallmenningen.

Minibanken ligger rett ved McDonald's – som på det tidspunktet fortsatt hadde åpent.

25 minutter etter var han pågrepet.

Da hadde kvinnen meldt fra til politiet, og blitt med en patrulje rundt for å lete etter ham. Først ble mannen observert ikke langt fra Festplassen, før han ble pågrepet ved Strømgaten, noen hundre meter unna.

Han ble funnet med en luftpistol på seg, ifølge politiadvokat Harald Bilberg.

— Forfalsket resepter

Mannen blir fremstilt for varetektsfengsling i dag i Bergen tingrett.

Den 20-årige mannen har så langt hatt en relativt kort, men innholdsrik kriminell karriere. Han er tidligere blitt siktet for 19 andre forhold. Fra februar i fjor til og med nå, har han samlet på seg 39 forhold som politiet nå har siktet ham for.

I tillegg til ran, skal han også ha forfalsket resepter, ifølge politiet. De mener å ha bevis for at han fem ganger har brukt falske resepter på b-preparater, her piller med relativt milde, narkotiske stoffer.

Selv skal mannen ha innrømmet 15 slike forhold i avhør.

Pågrepet flere ganger

Bilberg sier 20-åringen er blitt pågrepet flere ganger i perioden – uten å ha blitt fremstilt for varetekt.

— At han har gått fri, er nok en konsekvens av en vanskelig varetektssituasjon, med fulle fengsler. Men det er ille at det tok så lang tid, sier Bilberg.