Sabotasjen fant sted natt til forrige fredag, og flere hundre abonnenter i Husnes sentrum ble telefonløse som følge av hærverket.

Grovt skadeverk

Etter en ukes etterforskning, pågrep politiet i går en mann i begynnelsen av 20-årene. Mannen er hjemmehørende i Kvinnherad, og beskrives som en kjenning av politiet. Han er siktet for grovt skadeverk.

I avhør har mannen forklart at han regnet med at han ville klare å svindle minibanken, dersom dataforbindelsen ble brutt. Det gikk svært dårlig, ettersom hele minibanken var ute av drift etter at mannen hadde klippet over tele— og dataledningen i koblingsboksen.

— Det er helt fånyttes å forsøke seg på noe slikt, og et slikt svindelforsøk vil aldri kunne fungere, sier lensmannsbetjent Håkon Tørvik ved Kvinnherad lensmannskontor til bt.no.

Løslatt etter tilståelse

Mannen ble løslatt etter å ha kommet med en uforbeholden tilståelse.

— Vi anser dermed som oppklart og avsluttet, sier Tørvik.

Politiet utelukker ikke at siktelsen mot mannen kan bli utvidet. Det er også sannsynlig at Telenor vil fremme et erstatningsskrav mot mannen etter hærverket.

TELEKAOS: Bravida-montørane Jostein Teigen og Helge Vaage (bak) og Gunnar Vaage (skjult) fekk ein stri tørn forrige fredag med å ordna opp etter hærverket som braut telefon- og datasambandet for nær 500 abonnentar på Husnes.
Foto: Ove Olderkjær