Mennene på 43 og 37 år har i natt sittet i fengslig forvaring i Bergen.

Rygget inn i butikk

— Klokken 23.18 i går fikk vi melding om at en rød Saab 900 med tilhenger rygget inn gjennom hovedinngangen til Coop Mega i Ålvik. Folkene i bilen gikk inn i butikken og bar ut varer, forteller operasjonsleder Sven Johannessen ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

En patrulje fra Kvam lensmannskontor ble sendt til stedet, men tyvene klarte å passere politibilen på sin vei mot Norheimsund.

Slo til nok en gang

— Da mennene kom til Norheimsund ved midnatt gjorde de det samme som i Ålvik: Rygget inn i Straumen kjøpesenter, opplyser Johannessen.

Ekstra politifolk fra Kvam og Bergen ble sendt mot Norheimsund. Tyvene klarte likevel å stikke av fra stedet nok en gang. Angivelig skulle de ha kjørt i retning Bergen.

Stakk til fots

Men klokken 01.55 var det slutt på flaksen for mennene. Da ble de oppdaget til fots av politiet på en sidevei på Kvamskogen. Bilen hadde de parkert og tilhengeren hadde de kvittet seg med. Begge ble straks pågrepet og kjørt til Bergen.

I formiddag vil politiet ta stilling til om de vil fremstille mennene for varetektsfengsling. Både 43-åringen og 37-åringen er gamle kjenninger av politiet fra bergenskanten.