Mandag ble en ung jente forsøkt dratt inn i en bil av en mann i 50-årene. Det skjedde på Eidsbø på Austevoll, midt på lyse dagen. Til stede var to andre ungdommer. De ble naturligvis skremt over hendelsen.

Tape over bilnummer

Meldinger om dramaet dukket opp på Facebook, og ble lest av mange unge på Austevoll. Her ble det etterlyst en bil, med grønne skilt, som det var tapet svart tape over.

— Jeg er kjent med at flere har vært rundt og lett etter mannen. Vi har mottatt en del informasjon om saken via Facebook, men samtidig har mange unge blitt skremt over det de har lest, sier Jostein Bjånesøy, politiiførstebetjent ved Austevoll lensmannsdistrikt.

— Jeg vil understreke at det er trygt på Austevoll. Folk kan ta ferie med god samvittighet og slappe av, legger han til.

Frihetsberøvelse

Tirsdag pågrep politiet mannen. Han skal i avhør ha innrømmet at han tok tak i jenten og forsøkte å trekke henne inn i sin bil. I morgen fremstilles han for varetektsfengsling. Det bekrefter Kjersti Katrine Svendsen, politiadvokat ved Hordaland politidistrikt.

— Han er siktet for forsøk på frihetsberøvelse, sier hun til bt.no.

Sjekker i Fana

Politiet utelukker ikke at mannen kan ha vært på ferde også i Fana. Mandag formiddag lette fanapolitiet etter en mann som skulle ha oppført seg truende og merkelig overfor noen jenter. De ser nå om den siktede mannen kan ha tilknytning til dette.

— Vi er tidlig i etterforskningsfasen, sier Svendsen.

VERSERTE: Meldingen om forsøket på frihetsberøvelse ble spredt på Facebook. FOTO: ARKIV