KJERSTI MJØR RAGNHILD DAAE GJERTSEN

Den markerte buen rundt munnen til Helen Soliman forsvinner ikke med den daglige dosen rensekrem. For få uker siden fikk hun tatovert Lipliner rett på huden. I dag står øynene for tur.

— Men bare på øyenlokkene, det er mer klassisk. For meg blir det for skarpt med Eyeliner under øyene, synest Soliman.

Den permanente linjen rundt munnen koster 4000 kroner. Strekene over øyet 2000 kroner. Hun betaler gjerne.

— Det spiller ingen rolle, så lenge man er fornøyd, sier Soliman til BT.

— Å legge sminke daglig tar tid, og sliter mer på huden. Selv sminker jeg meg egentlig lite, og synest at permanent sminke fremhever naturlig skjønnhet uten å bruke mye makeup.

Varierende priser

Mens Soliman venter på at bedøvelseskremen skal virke, trilles tatoveringsmaskinen inn i det vesle avlukket hos Anne Hudpleie og Make-up.

Dette er en av flere hudpleiesalonger i Bergen som tilbyr permanent makeup. Prisene varierer ganske mye, og inkluderer etterbehandling og garantitid av ulik lengde, viser en ringerunde BT har foretatt.

  • Eyeliner: Fra 2700 til 4200 kroner.
  • Øyenbryn: Fra 3500 til 4500 kroner
  • Lipliner: Fra 3800 til 4500 for lipliner.

— Utstyret er dyrt, fargene dyre og det går en del tid med til etterbehandling. Garantitiden vår er to år, og sånn sett koster ikke dette mye, sier innehaver Anne Naglestad Sangolt, og tørker overflødig bedøvelseskrem bort fra Solimans øyelokk.

Voksne kvinner

Deretter fører hun tatoveringspennen med plantefarger mot venstre øyelokk, og begynner på jobben: En tynn, brunsvart strek over hvert øye. 33-åringen Soliman er for øvrig yngre enn flertallet av kundene her inne.

— Vi har en overvekt av voksne kvinner på 45 pluss. Når man blir eldre, viskes linjen rundt munnen mer ut og brynene blir mindre. Man ser kanskje dårligere, og får problem med å legge på eyelineren som man har brukt i tretti år, sier Naglestad Sangolt til BT.

— Jeg har også hatt en del slagpasienter som har problemer med å bevege armene, og dessuten svaksynte og blinde. Etterpå kan de bade, gå på ski og trene, uten å lure på hvor brynene er!

- Kolossalt mange

At etterspørselen etter permanent makeup har økt de siste årene, har hudpleiesalongene merket.

— Kolossalt mange gjør dette, forteller Liv Aarekol på Kilden Hud og Kroppspleie.

— Det er ikke alltid vi klarer å ta unna alle som ønsker permanent sminke. Vi må ha venteliste, opplyser Klinikk Haugesund.

Men at det er de mest jålete av oss som velger å tatovere sminke rett på ansiktet, går ikke Naglestad Sangolt med på.

— De som kommer hit er kvinner som ønsker å fremheve konturer og uttrykk på en naturlig måte. Festsminken må de legge selv, sier hun.

— Men å tatovere et menneske i ansiktet er en alvorlig sak. Kundene må kunne stole fullt og helt på at vi vet hva vi gjør.

— Men hvor stor er helserisikoen forbundet med permanent sminke?

— Uhyre sjelden har vi opplevd komplikasjoner her. Følger man instruksen, går det bra, hevder Sangolt.

TATOVERT EYELINER: Helen Soliman har tatovert buen rundt munnen, nå vil hun ha permanent strek over hvert øyelokk også. - Det er ikke jålete damer som kommer hit, men vanlige, naturlige kvinner, sier Anne Naglestad Sangolt hos Anne Hudpleie og Make-up.<p/>FOTO: HELGE SUNDE