• Fortsetter man slik, vil det garantert smelle, sier UP-sjefen.

Denne vågale forbikjøringen fanget Vidar Trellevik fredag på E16 mellom Bergen og Voss. Han kjører strekningen jevnlig, og reagerer på det han kaller mye unødvendig og «tussete» kjøring.

— Dette er jo en farlig vei med mye ulykker. Likevel opplever jeg noe lignende hver eneste gang jeg kjører denne strekningen.

Trellevik forteller at det ikke var noen grunn til å kjøre forbi i den aktuelle situasjonen - om man ønsket å holde fartsgrensen. Likevel valgte bilføreren å kjøre forbi en rekke biler, inkludert denne tvilsomme passeringen ved inngangen til en tunnel.

— Han kan ikke ha sett veldig mye. Hadde det kommet en bil i stor fart imot, er det ikke godt å si hva som hadde skjedd, sier Trellevik.

Høy fart og dårlig vei

Utrykningspolitiets distriktsleder Leon Nordanger deler Trelleviks bekymring og frustrasjon.

— Det vi ser på E16 mellom Voss og Bergen spesielt, er at til tross for dårlig vei, er det mye forbikjøringer og stor fart.

Med dette som bakgrunn har politiet startet kontroll syv dager i uken på strekningen. Likevel er det fortsatt mange overtredelser.

— Mange kjører der ofte og vet at det er kontroll. Men de kjører for fort likevel, sier Nordanger.

Senest tidligere denne uken ble en mann fratatt førerkortet for en farlig forbikjøring på E16 ved Dalseiddalen, kan han fortelle.

Bilisten største problemet

Siden tidlig 90-tallet har hele 54 mennesker mistet livet på E16 mellom Bergen og Voss, som har gitt strekningen det tvilsomme tilnavnet «dødsveien».

Nordanger påpeker at det i det siste er blitt gjort flere tiltak for å senke antallet ulykker.

— Vegvesenet har utført en del tiltak, blant annet nye forbikjøringslommer, asfaltert tunneler som tidligere hadde et glattere betongdekke, og økt antall UP-kontroller. Men dette koster jo en del, sier Nordanger. Han mener bilistene må ta sin del av ansvaret.