— Vi er ikke fornøyd med gjennomføringen av avlivingsforsøket av hunden, her må vi ta selvkritikk, sier politistasjonssjef ved Flora politistasjon, Nils Erik Eggen.

— Vi har fått mye pepper av lokalbefolkningen for måten vi forsøkte å avlive hunden på. Det kan tenkes at vi burde ha funnet en annen til å utføre avlivningen, for eksempel viltnemnda, slik vi gjør når andre dyr skal avlives, er Eggens forsiktige formulering.

— Var maskinpistol det eneste våpenet dere hadde tilgjengelig da det ble aktuelt å avlive hunden?

— Ja, så vidt jeg vet.

De siste dagene har politiet brukt til å innhente mer informasjon rundt saken om hunden Charlie. BT skrev på mandag at hunden kom borti et strømgjerde, rømte, og gikk senere til angrep på en bonde som var ute på et jorde og rakte.

I går ble det kjent at Charlie hadde bitt flere av hundeeierens naboer, og at den har et rykte i bygden som aggressiv. Charlies eier Alvgeir Stegane sa til BT søndag at han aldri tidligere har opplevd situasjoner som den som utspant seg før helgen.

Politiet har nå orientert Stegane om at hunden kan bli avlivet.

— Vi står fast på å få en hurtig avgjørelse i saken. Men nå er det snakk om et forvaltningsvedtak. Det betyr blant annet at eieren har uttalerett. Endelig vedtak er ikke fattet, men det blir gjort onsdag eller torsdag. Ikke minst fordi vi har med en skadet hund å gjøre ønsker vi fortgang i saken, sier Eggen.