Gjentatte ganger har veiarbeidet ved Hettetunnelen på E16 mellom Vaksdal og Stanghelle skapt køkaos. En betongportal ved tunnelen på E16 — som skal rassikre europaveien - har tatt sin tid, og skap mye frustrasjon på veien. Nå tar Vegvesenet selvkritikk.

— Vi har holdt på siden i fjor, men nå ser vi enden på overbyggingsbiten. I starten av november vil trafikklyset fjernes, sier Lars Øyre, seksjonsleder i Statens vegvesen.

— Vi har gjort vårt beste både med trafikklyset og med manuell dirigering av helgetrafikken. Men noen helger, når det har vært fint vær, har det nok blitt ekstra kø for trafikantene og vi har synes synd på dem i køen. Vi tar selvkritikk på at vi til tider ikke har vært flinke nok til å informere og dirigere, men vi har gjort vårt beste, påpeker Øyre, som fortsetter:

­ Det er ingen tvil om at vi har hatt en del utfordringer med trafikklyset.

Dirigering kom for sent Men lovnaden om mindre kø i november var nok en fattig trøst for høstferiebilistene på vei hjem i går.

Søndag ettermiddag skapte trafikklyset nok en gang kø.

— Det er nok en gang lysreguleringen ved Hettetunnelen som lager krøll, konstaterte vaktoperatør Stig Arild Øystese i Veitrafikksentralen til i ettermiddag.

— Det var planlagt manuell dirigering ved tunnelen fra klokken 17.00, men køene startet før det, forklarer vaktoperatøren.

- Tykk hud

Og Øystese har fått merke frustrasjonen blant køfaste bilister.

— Ett og annet ukvemsord har det blitt. Men det tåler vi. Jeg har jo fått tykk hud etter hvert, sier vaktoperatøren.

Øystese forteller at det enkelte helger i det siste er lagt opp til manuell dirigering - etter at Vegvesenet en rekke helgen har fått svingt seg kraftig av rasende bilister

Hva mener du om køkaoset? Si din mening her.