Eline Sire og Eivind Ronald passerer Den blå steinen på vei hjem etter fest.

— Vi snakket nettopp om at det ser helt forferdelig ut her. Det burde vært flere bosspann, for når det er så mange folk i byen så gidder ikke de å gå langt for å kaste fra seg, sier Sire.

78 ekstra bosspann

Kokken er 06 søndag morgen, dagen derpå. Mens de fleste ligger hjemme og sover ut skuffelsen etter gårsdagens gullfest som ikke ble noe av, har renholdsmannskapet fra Bergen kommune vært ute og ryddet opp siden klokken 03 i morges. Også politiet har hatt en meget travel natt.

– Vanligvis begynner vi klokken 05 natt til søndag, men nå i dag er det så mye å gjøre at vi måtte begynne tidligere. Og vi er ikke halvferdig ennå, sier Kjell Moe.

Han blåser store mengder boss, knust ølflasker, brusbegre og papir fra hurtigmatkjedene ned fra platået til Den blå steinen, slik at det blir lettete for kostebilen å komme til. Bosset behandles som spesialavfall.

– Det er ikke noe som sjokkerer oss lengre. Vi har satt opp 70-80 ekstra bosspann, strategisk plassert i sentrum, men det ser ikke ut til å hjulpet særlig, sier Moe oppgitt.

- Må gjøre noe med holdningene!

Både han og kollega Terje Dale, som kjører en av de seks kostebilene som var ut i natt, synes det er en skremmende holdning blant folk.

– Det er nok bosspann i byen, men folk slipper det de har i hendene rett ned likevel. Det vi trenger er en landsomfattende holdningskampanje. Også hurtigmatkjedene burde tatt litt ansvar, sier Dalen.

Atle Kleppe, driftssjef i samferdselsetaten i kommunen, sier at de har hatt holdningskampanjer i to år nå, men på dager som dette er det lite som nytter.

— Det er helt håpløst. Vi har satt ut 78 ekstra bosspann, men de er bare halvfulle, sier han.

Har vi for slapp holdning? Hvorfor er det vanskelig å kaste fra seg bosset der det hører hjemme? Si din mening!

ODDLEIV APNESETH
Oddleiv Apneseth