Hun sier i en kommentar til Bergens Tidende at «selvsagt skal vi betale det vi skylder. Men det er jo ganske trist at vi er kommet så langt i denne konflikten at vi ser oss tjent med å låne penger i en bank fremfor å få en minnelig ordning med partiet på annen måte. I denne situasjonen har vi innsett at det er bedre å ha et låneforhold til en profesjonell långiver enn til partiet».

Styret i Arbeiderpartiet i Hordaland har gitt AUF en frist på fjorten dager til å betale tilbake 128.000 kroner som tilsvarer overskridelsene i valgkampen i fjor. Men AUF mener at det må holde med 103.000, ettersom årsmøtet i partiet har redusert driftsstøtten med 25.000 kroner.

Forlanger ryddighet

Nestleder i fylkespartiet, Per Rune Henriksen, sier til BT at AUF slipper ikke unna å betale 128.000 kroner, ettersom man nekter å la en autorisert revisor gå gjennom regnskapet.

— Fylkesstyret har også tilbudt seg å betale revisorregningen. En autorisert revisor går ikke bare gjennom bilagene og rutinene, men gir også gode råd. Han er en samarbeidspartner som AUF kan ha god bruk for. Men AUF mener at det får holde at deres egen, valgte revisor gjør denne jobben.

— Vi er nødt til å forlange ryddige forhold, for vi snakker her om bruk av offentlige midler. Men i det øyeblikket pengene er betalt, vil saken være ute av verden. Da vil det nok også roe seg, sier Henriksen.

Mye frustrasjon

— Roer det seg nå, Fløisand?

— Nei, det tror jeg ikke, for det er frustrasjon på et vidt felt i forhold til partiorganisasjonen som er kommet for en dag, sier hun.

— Det som er rullet opp omkring konflikten mellom AUF og Hordaland Arbeiderparti viser symptomer på en organisasjon i ulage?

— Ja, og når en del av en organisasjon føler at den har et problem, så er der et problem. Det er trist at Hordaland Arbeiderparti ikke har vært villig til å gå inn i en åpen diskusjon for å løse dette. Når holdningene er så bastante, i vår disfavør, så kan vi ikke ha dette hengende over oss. Det er grunnen til at jeg har resignert, og vil legge dette bak meg, sier Fløisand videre.

Griner om morgenen

Hun forteller ellers at hun bruker like mye tid for å komme seg etter et styremøte som til å forberede seg i forkant.

— Av og til lurer jeg på hva jeg bruker kreftene til, for det jeg har vært gjennom har tatt mer og mer på. Enkelte ganger når jeg våkner om morgenen, kan jeg ikke annet enn grine etter det jeg har vært gjennom kvelden før.

Det har rett og slett vært verre enn jeg på forhånd ville ha trodd.

— Likevel holder du ut?

— Jeg har som sagt mine tunge stunder, men jeg har vært så pass lenge med i partiarbeidet at jeg akter ikke å la meg presse ut! forsikrer hun.

GIR SEG IKKE: AUF-leder i Hordaland, Åshild Fløisand, nekter å la seg presse ut. Men hun lurer av og til på hva hun bruker kreftene til.
Arkivfoto