Musikeren som er med i bergensbandet Young Dreams har vært savnet siden mandag kveld.

Fredag klokken 10 startet dykkere med et søk etter 24-åringen under båter og brygger i båthavnen ved Elsero i Sandviken. Klokken 16 fredag ettermiddag avviklet de søket.

— Søket er avsluttet fra politiets side i dag. Søket taes opp igjen mandag. Om vi da vil gjøre et bredere søk tar vi stilling til før den tid. Dersom vi får opplysninger i løpet av helgen av betydning, vil vi selvsagt følge opp disse, sier Terje Hillestad, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

Han sier politiet søkte i området fordi de fant klær og sko til den savnede der. I tillegg skal 24-åringen ha blitt sett av et vitne mandag kveld.

Fortsetter letingen

Slåttlis venner fortsetter sin leting etter ham. De lanserte et eget søk fredag, og det er annonsert på Facebook.

— Vi har fortsatt base på Café Capello i Marken, og alle som vil kan komme og bidra. Søket pågår hele dagen, sier Øystein Eriksen (24), musikerens kamerat.

Stor oppslutning

Torsdag ettermiddag søkte vennene i byfjellene, og saumfarte området rundt Gamle Bergen. Fredag har letingen fortsatt i fjellene, i tillegg til i byen.

— Vi oppfordrer folk til å ta på gode klær, sier Eriksen, som forteller om en stor oppslutning rundt leteaksjonen. I skrivende stund har 558 personer meldt seg på via Facebook.

— Langt flere enn ventet har meldt seg på. Vi har fått en fantastisk oppslutning, sier vennen, som spiller i bandet Asfalt Strings sammen med Slåttli.

Vennene har allerede vært i kontakt med Røde Kors og millitæret for å få hjelp til letingen.

— Det er klart det tar på. Vi blir slitne. Det er tungt, men vi er fortsatt optimistiske, sier Eriksen.

SAVNET: Per Kristian Slåttli har vært savnet siden mandag. Fredag startet dykkere søk etter ham i sjøen ved Gamle Bergen i Sandviken.
POLITIET