Har det skjedd en utvikling når det gjelder synet på kondomer?

— Det er ikke lenger pinlig å handle kondomer, du trenger ikke gå på apoteket og gjøre hemmelige tegn. Her er hos oss er kondomene det første du ser når du kommer inn døren.

Har det skjedd noe med kondomene også?

— Ja, nå har vi ekstra store for de som synes at vanlige er for små, ekstra tynne for de som liker det, og latex-frie for de som har latex-allergi, så nå kan ikke folk bruke den unnskyldningen lenger.

Når er det høysesong for kondo m salg?

— Det blir vel når det nærmer seg helg. Godt vær hjelper også på salget.

Hva vil du si hvis du blir bedt om å holde en forsvarstale for kondomet?

— Kondomet har jo fått mye bank, men det setter både smak og farge på tilværelsen. Det er et kjempeflott prevensjonsmiddel som forebygger både kjønnssykdommer og uønsket graviditet. Og så er det jo ingen som må sove på den våte flekken etterpå, det burde jo være det beste argumentet.

Likevel påstår mange at de ikke liker å bruke kondomer?

— Da bruker de nok kondomer for sjelden! Hvis du har sex med kondom ofte, blir kondomet en morsom del av sexen.

Krever det trening?

— Kondombruk er ikke hjernekirurgi, men det krever at du er litt stø på hånden. Men de aller fleste får det til.

Er det mye man kan gjøre feil?

— Ja, kondomet skal jo bare brukes en gang da, men det tror jeg de fleste har fått med seg. Ellers er det nok mange som skyller kondomet ned i do i stedet for å hivet det i bosset. Kondomer er jo veldig slitesterke, og fylles lett opp med vann, så de kan gjøre mye ugagn i kloakksystemet.

Enkelte kutter ut kondom, og «ho p per av i svingen» i stedet?

— Å hoppe av i svingen kan jo være ganske forstyrrende. Dessuten gir det ingen beskyttelse mot seksuelt overførbare sykdommer, det er det bare kondomer og avholdenhet som gjør. Så da burde det være lett å velge.

I dag snakker vi med

Elisabeth Naa

Alder: 36

Bor: Paradis

Sivilstand: Kjæreste

Aktuell. Kjønnssykdommene florerer i sommerferien. Som butikksjef på Beate Uhse og gjestebutikksjef på Kondomeriet selger Elisabeth Naa det eneste botemiddelet.