— Vi taper mye penger på å holde stengt. Omsetningen pleier være høy på nattestid i helgene. Men det får ikke hjelpe. Hensynet til kunder og ansatte går foran penger, sier innehaver Øyvind Andreassen til bt.no.

Frykter godværshelgene

Fyllebråket i og utenfor stasjonen har ført til flere alvorlige volds- og trusselepisoder, og gjort det til risikosport å skulle kjøpe seg en pølse eller en cola etter at utestedene stenger dørene. Men etter at den vanligvis døgnåpne Shell-stasjonen for to uker siden begynte å holde stengt natt til lørdag og søndag, har freden igjen senket seg over Knarvik i helgene.

Så vellykket har tiltaket vært, at innehaver Øyvind Andreassen har bestemt seg for å holde nattestengt også de to neste helgene.

— All erfaring tilsier at de to kommende helgene er spesielt utsatte for bråk. Vi er i starten av ferien, det er fint vær, og mye folk er ute. Derfor vil vi holde stengt også de to kommende helgene, for å signalisere at vi ikke vil ha noe tull og tøys utenfor stasjonen vår, sier Andreassen til bt.no.

Refser domstolene

Innehaveren understreker samtidig at det ikke er med lett hjerte han stenger dørene.

— Det er jo et paradoks at vi må gå til et slikt skritt her i Knarvik, mens det å holde nattåpent går bra på alle andre Shell-stasjoner her i landet, inkludert i Oslo, sier Andreassen.

- Hvordan er du fornøyd med politiets innsats?

— De gjør en kjempeinnsats, langt utover det vi kan forvente. Men vi er ikke like fornøyd med domstolene. Vi stusser litt når folk som åker inn for bråk den ene helgen, er tilbake på stasjonen neste helg. Jeg skulle virkelig ønske at bråket fikk litt mer konsekvenser for de involverte, sier Andreassen.

- Lav terskel for å stenge

Planen nå er å holde åpent som normalt igjen første gang fredag 30. juni. Men Andreassen understreker at det da vil være nulltoleranse for bråk i og utenfor stasjonen.

— Terskelen for å stenge igjen, vil være veldig lav. Hvis det er rett tilbake til samme gamle leksen igjen, vil vi ikke ha særlig mye valg. Vi kan ikke fortsette der vi slapp, sier han.

HELGBRÅK: Det siste halvåret har en ungdomsgjeng gjort livet surt for kunder og ansatte på Shell Select i Knarvik.
Roy Hilmar Svendsen