— Jeg føler meg helt trygg, sier Kjell Berg Nilsen. Pensjonisten er på vei hjem til Minde etter en bytur. Som vanlig går han på bussen på bystasjonen, og han er på ingen måte engstelig for at det skal skje en ny ulykke.

— Jeg reflekterer ikke så mye over det som har skjedd. Det er så mange trafikkuhell nå for tiden at man blir litt immun mot dem, sier Nilsen.

Han understreker at han har tillit til sjåførene i GAIA.

— Stort sett kjører de forsiktig. Det skal mye til før en buss kolliderer, mener Nilsen.

Sjåfør på linje 22 til Helldalsåsen, Sverre Jørgensen, er enig i at buss er et svært trygt fremkomstmiddel. Likevel hadde han en litt spesiell dag på jobben i går.

— Tankene streifer ofte innom ulykken i Fyllingsdalen. Det er veldig trist at noe slikt skulle skje og det gir en slags vekker. Jeg ser nok litt ekstra mye i speilet i dag for å sjekke at alle har det bra, sier Jørgensen.

I likhet med de fleste bybusser hadde ikke bussen som var involvert i tirsdagens ulykke belter i setene. Verken sjåføren eller passasjerene BT snakket med på linje 22 i går tror det er noen god løsning.

— Selvfølgelig er det bra at folk bruker belte, men det ville vært helt umulig å gjennomføre i praksis. Folk går ut og inn av bussene hele tiden. Mange eldre har også svake fingre og vanskelig for å feste beltet selv, sier Sverre Jørgensen.

Bussjåføren er mer bekymret for alle passasjerene som står i midtgangen mens han kjører.

— De som står vil fyke fremover hvis jeg bråstopper. Hvis det skulle skje en ulykke vil selvfølgelig disse være spesielt utsatt, sier Jørgensen.

TILLIT TIL SJÅFØRENE: - Stort sett kjører de forsiktig. Det skal mye til før en buss kolliderer, mener busspassasjer Kjell Berg Nilsen. Han har tillit til sjåførene i GAIA.