Fana-jenten var på vei til Geilo med venner forrige torsdag. I Hemsedal gikk det galt.

Var skoleelev

Bilen hun satt i kom borti et vogntog og kjørte av veien. Ida mistet livet.

Klokken 14.00 fredag bisettes den unge kvinnen i Fana kirke.

Ida Havneraas Sandven var elev ved Nordahl Grieg videregående skole.

Kjærlighet og samhold

— Hun var skjønn, blid, en solstråle. Dødsfallet har preget oss alle. For den nærmeste familie er tapet så tragisk, men også for oss på skolen har den siste uken vært tung. Noen av elevene våre sto jo henne svært nær. Det har vært mange tårer, men også mye kjærlighet og samhold, sier rektor Lin Marie Holvik til BT.

Rektor Lin Marie Holvik ved Nordahl Grieg videregående skole.
STEINAR BLEKEN

Hun forteller at skolen har laget en minneprotokoll der elevene kan skrive det de føler for.

— Det er mange fantastiske ord i den. Det er også masse blomster her på skolen, men vi kommer jo ikke unna at dette bare er så trist, sier Holvik.

Er imponert

Rektoren er imponert over skoleungdommene. Samtlige av dem er jo unge mennesker.

— For mange er dette deres første møte med døden. Det er noe helt nytt, men de opptrer på en verdig måte og tar vare på hverandre. Jeg er imponert over hvordan de takler dette. Samholdet har vært sterkt den siste uken.

Rektoren forteller at elever og ansatte var samlet mandag morgen ved skolestart. Det var første skoledag etter at Ida gikk bort.

— Også elever fra Sandsli og Fana var til stede. Hun hadde jo en stor bekjentskapskrets, og det var en god og nødvendig stund, sier Holvik.

— Vi er 850 elever her, og det er jo også mange som ikke kjente henne. Vi som skole har et ansvar for alle, men vi har vært opptatt av å lage en ramme som bidrar til å håndtere sorgen, sier Holvik.

Stenger skolen

Mandag kveld møttes flere hundre ungdommer i Skjold kirke. Rektor Holvik var selv til stede.

— Det var en samling som varte i noen timer. Fana kirke blir nok full av ungdommer under bisettelsen fredag. Vi stenger skolen klokken 13.30 og flagger selvfølgelig på halv stang. Det blir ingen undervisning resten av dagen, sier Holvik.