I går morges fryktet brannvesenet eksplosjon da det ved Tides anlegg på Mannsverk oppsto for høye konsentrasjoner av naturgass i luften. Gassen stammet da fra en av selskapets gassbusser.

Torsdag ettermiddag skjedde det igjen, denne gangen i Fana. Brannvesenet rykket raskt ut etter at meldingen kom i 16.30-tiden, og opprettet en sikkerhetssone på 300 meter rundt bussen.

Stanser alle gassbusser

— Bussen er kjørt til parkeringsplassen ved Fana Stadion, for å få den parkert på et sikkert område. Veien er sperret av i begge retninger, sier operasjonsleder Jan Steimler i Hordaland politidistrikt.

Han bekrefter at lekkasjen stammer fra samme type buss som førte til evakueringen på Mannsverk i går.

Tide buss tar nå konsekvensene av at det har vært to gasslekkasjer på to dager, og tar samtlige gassbusser ut av drift umiddelbart. Totalt dreier det seg om rundt 80 busser.

— De kommer ikke på veien igjen før vi har undersøkt dem nøye, sier administrerende direktør i Tide, Jostein Hatlebrekke, til NRK.

Årsaken til gasslekkasjene er ikke kjent, men busselskapet tar ingen sjanser.

— Det er en teori om at det har vært noe kondens i en ventil som har gjort utslag ved kulden, men det er altfor tidlig å konkludere, sier Hatlebrekke til NRK.

— Vil ta timer å tømme

  • Det skal ha begynt å lekke gass fra bussen, men det skal visstnok ikke være så mye gass igjen nå. Området forblir avsperret inntil lekkasjen er stanset og faren er over, sier Steimler.

I 17.30-tiden opplyser politiet at det vil ta flere timer å tømme gassbeholderen.

— Det har lekket gass fra en sikkerhetsventil på taket. Tanken er i ferd med å tømmes. Det er ingen stor fare på stedet, men veien vil forbli stengt til beholderen er tømt, sier Steimler.

I flere timer var det ikke mulig å kjøre gjennom området ved stadionanlegget, da alle veiene mot Fana Stadion var sperret av.

I 19-30-tiden torsdag kveld opplyser operasjonsleder Jan Steimler at tanken er tømt.

— Det gikk bra, ingen skade er skjedd, og området er åpnet igjen.

Kommentarer? Vennligst bruk feltet under!