Da bystyret skulle stemme over Byluftlisten og Venstres interpellasjon om opprettelsen av et sykkelveikontor i kveld, gikk alle byrådspartiene imot forslaget.

Normalt ville det dermed vært sikret flertall imot interpellasjonen. Men da bystyret gikk til avstemning, manglet det fire representanter i salen. Dermed fikk plutselig de to småpartiene flertall, med støtte fra Ap, SV, Sp og De Grønne.

Høylytte protester

— Vi vant denne avstemningen, utbrøt Geir Steinar Dale (Ap) i det ordfører Trude Drevland skulle til å konkludere med at forslaget var nedstemt.

Det er ikke lov å slippe inn representanter i salen under en avstemning, og ved nærmere opptelling viste det seg at Dale hadde rett.

Under høylytte protester medgikk Drevland at interpellantene hadde fått flertall.

— Flere forsømte seg

Hun innrømmet at hun som ordfører hadde glemt å ringe inn til avstemning, men sa samtidig at det er et individuelt ansvar å være til stede når det skal stemmes.

— Her har flere forsømt seg, ikke minst ordfører. Men resultatet må bli at byrådet må legge frem en sak om sykkelveikontor, så får vi behandle den når det kommer, sa hun.