En assistent ved et bofellesskap for psykisk utviklingshemmede er dømt for å ha underslått penger fra en av beboerne.

Mannen begynte å gjøre uttak fra beboerens konto da han fikk pengetrøbbel. Til sammen underslo han over 14.000 kroner. Da regnskapsavdelingen begynte å stille spørsmål, forfalsket han kvitteringer som han viste til arbeidsgiveren.

Etter å ha sluttet ved bofellesskapet, jobbet han en kort periode som vekter, før han ble innlagt på en psykiatrisk klinikk, ifølge dommen.

Skadet samboeren

Da han kom ut derfra, løy han til samboeren om at han hadde en jobb. Han stjal minibankkortet hennes, og handlet varer og gjorde uttak for 15.000 kroner, slik at han kunne betale sin del av husleien.

Han rappet også et visakort fra en leilighet i Bergen, og brukte det til å bestille varer på nettet for 13.000 kroner. Senere flyttet han til Oslo for å slippe unna problemene. Han bodde en periode på gaten, men også hos bekjente, der han stjal penger, klær og bankkort.

Mannen ble også dømt for legemfornærmelse mot samboeren, ved at han prøvde å legge henne i gulvet på badet og prøvde å klistre en tapebit over munnen hennes. Han sluttet da hun begynte å gråte kraftig.

I ettertid sendte mannen en rekke e-poster til eks-samboeren under falskt navn, flere av dem med krenkende og seksuelt innhold. Han utgav seg for å være blant andre kommunaldirektør Finn Strand, en navngitt politibetjent i Bergen, og en ansatt i et teleselskap.

Lurte kvinne til Bergen

Han fikk også en kvinne til å si opp jobben og leiligheten i Oslo, ved å tilby henne ny jobb og leilighet i Bergen. Han lurte henne ved å sende henne en falsk arbeids— og leiekontrakt.

Mannen tilstod uten forbehold i retten, og ble dømt til 90 timers samfunnsstraff. Retten mener det er formildende at han straks la kortene på bordet overfor politiet, og han fremstod som sterkt angrende i retten.

Han må også betale 58.000 kroner i erstatning.