Årsaken? Den vanvittige nedbøren i det siste, så klart. Siden fredag har regnet gitt Halvgjevatnet så høy vannføring at vannet har flommet ut i riksveien, nærmere bestemt på riksvei 555 sør for rundkjøringen utenfor Kolltveittunnelen.

— Det er det samme som før. Fremdeles vann over veibanen, fremdeles stengt, sier ordfører Jan Utkilen.

Det er skiltet omkjøring via Bildøybakken. Fjell kommune prøver iherdig å få ned vannstanden i Halvgjevatnet. Ved hjelp av en nylaget hull i demningen tappes vannstanden kontinuerlig med 200-300 liter i sekundet.

I tillegg er det to lekkasjer i demningen, som hver lekker mellom 200-400 liter i sekundet. Uten at det ser ut til å være nok. Til tross for tappingen, steg vannet med 3-4 cm natt til mandag.

— Vi har også hatt en stigning i løpet av dagen, sier beredskapsleiar i Fjell kommune, Arve Meidell.

— Når kan veien være åpen igjen?

— Det kommer an på været, så det er ikke lett å spå. I hvert fall ikke før tirsdag morgen, men det går gjerne lenger tid også, sier Meidell.

— Det har jo vært oversvømt i dagesvis allerede, hvorfor går arbeidet så tregt?

— Vi har hatt NVE og BKK inne i bildet, disse har gitt råd om å tappe damningen gradvis ned. Da unngår vi en mulig flom i Fjellvassdraget, sier ordfører Utkilen.

Han forteller at han har snakket med 80-årig dame på en gård i nærheten, hun kunne ikke huske å noensinne før ha sett så mye vann i vatnet før.

— Folk må holder seg unna elvene og vassdragene ned mot Fjellspollen. Ikke minst er det viktig å unngå at barn leker i disse områdene, sier Fjell-ordfører Jan Utkilen.