I DAG SNAKKER VI MED

YRKE: Byråd for helse

ALDER: 58

SIVILSTATUS: Gift, to voksne barn

AKTUELL: Tanten til Madrugada som hadde konsert i Bergen i går, og som skal ha det i dag og i morgen også

— Det sies at du er helhektet på M a drugada, Norges største popidoler for tiden? - Du kan gjerne si det slik. Vokalisten, Sivert Høyem, har fast seng hjemme hos meg.

- Dette kan bli interessant ... - Ja, kvinner i min alder lar seg lett sjarmere av en slik fantastisk ungdom som Sivert. Ja, av de andre guttene som er grunnfjellet i Madrugada også. Jeg liker dem fryktelig godt.

- Har de andre fast seng hjemme hos deg også? - Nei, men de har ofte vært på besøk. Sivert har ikke bare egen seng. Han har eget rom hos oss i Bergen. Tror skittentøyet hans surrer rundt i vaskemaskinen min akkurat nå.

- Hva sier din mann, advokat Odd Drevland, til dette da? - Det var på grunn av ham jeg ble kjent med Sivert og de andre fantastiske ungdommene i Madrugada.

- Vil du gå i detaljer? - Ja, hvorfor ikke. Mammaen til Sivert er Odds søster. De vokste opp på Kleiva på Sortland. Jeg er altså tanten til vokalisten i Madrugada, og det er jeg virkelig stolt over. Vet du? Da jeg var i Porto nylig, fikk jeg ekstra god service på det portugisiske hotellet fordi jeg skrøt til resepsjonisten av at jeg var tanten til Madrugada. Hun ble helt vill. Madrugada hadde spilt i Porto, og hun var helhektet hun også.

- Så du kjenner alle i Madrugada ve l dig godt? - Ja, de jeg kaller grunnfjellet. Nå har de jo svensk trommis. De andre kjenner jeg så godt som det er mulig for en kvinne i min alder å kjenne ungdommer.

- Hva kan du avsløre? - Vi har fulgt dem i veldig mange år. Helt fra de begynte å klimpre, gjennom opptredener i familiesammenheng, til en rekke store konserter. Både Odd og jeg og barna forsøker å få med oss så mange konserter som mulig. Spør du meg var det bare et tidsspørsmål før de slo igjennom. Og det var veldig fortjent. Personlig synes jeg ikke landeplagen «Lift Me», der Ane Brun synger med, er den beste.

- Hvilken låt er din favoritt? - Jeg liker så godt tekstene deres. Og sounden. Derfor har jeg ikke en bestemt sang som favoritt. Men «High Street» er nydelig.

- Hvis du er så stor fan, hvorfor er du i Oslo nå da Madrugada er i Be r gen? - Jeg er tross alt byråd, og er på et kommunalt seminar. Men jeg rekker konserten i Peer Gynt-salen fredag. Da skal jeg som alltid stå i første rekke og kauke og vinke til «guttene mine».

- Det blir de sikkert veldig glade for .... - Jeg tror ikke de blir flaue. Sivert sier alltid: «Det er helt fint, tante Trude». Hvis de ikke liker det, er de i alle fall veldig flinke til å late som om de er glade for å se oss.

FINN BJØRN TØNDER

TANTE TRUDE: Her i Bergen kjenner vi henne best som helsebyråd. Madrugada kjenner tante Trude Drevland best som en som skriker og brøler foran scenen. Og så har vokalisten Stig Høyem egen seng hjemme hos henne. ARKIVFOTO: GIDSKE STARK