Snakker om selvpåført tannpine. For ingen tviler på at bergenstannlegen er kompetent nok.

Praksisen han ifølge studentavisen Studvest selv hadde signert på, var nemlig ikke nødvendig for at tannlegen skulle få fullført utdanningen.

— Studenten hadde fått godkjent nok til å fullføre graden. Motivet for jukset er derfor ikke klart, og noe for politiet å finne ut av, sier Per Gunnar Hillesøy, seniorkonsulent ved Kollegiesekretariatet ved Universitetet i Bergen (UiB), til avisen.

Bedre karakter fikk han heller ikke. Praksiskarakteren på Odontologisk fakultet er nemlig bestått/ikke bestått.

- Sterkt tillitsbrudd

Ifølge Studvest skal den daværende studenten ha oppgitt at han hadde gjort praktiske øvelser og behandlet pasienter. Godkjenningssignaturen sørget han for selv, ved å kopiere underskriften til en av lærerne. Nå blir tannlegen anmeldt til politiet.

— Det er et så sterkt tillitsbrudd at vi ikke kan la dette fare. Det holder ikke med en advarsel, sier Hillesøy.

Mannen kan også miste tannlegeautorisasjonen, dersom Statens Helsetilsyn finner grunn til det.

Kan miste autorisasjonen

Gry Kolås, underdirektør ved Helsetilsynet i Hordaland, vil ikke kommentere saken, men sier hun ikke har hørt om liknende tilfeller.

— Vi vurderer normalt autorisasjonen til tannleger som har gjort noe galt i virket sitt - ikke under utdanningen, sier hun til Studvest.

Helsetilsynet har flere sanksjonsmuligheter: Alt fra advarsler til å frata tannleger autorisasjonen for en tidsperiode eller på permanent basis.

Jukset ble oppdaget ved Odontologisk fakultet i fjor, og har vært gransket av fakultetsledelsen. Den aktuelle studenten ble utskrevet i vår.